Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
09 Mart 2022 Çarşamba 17:14
Çiftçiye destek verilmezse gıda krizi kapıda!

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, acil bir şekilde çiftçilere akaryakıt desteği açıklanması gerektiğini söyledi. Başkan Akan, “Hükümet, çiftçiye akaryakıt desteği vermezse büyük bir gıda kriziyle karşı karşıyayız demektir” dedi.

“ARABAYA BİNMEK ARTIK HAYAL OLDU”

İYİ Partili Akan açıklamasında, “Akaryakıta neredeyse her gün gelen zamlar nedeniyle halk araba kullanmayı bıraktı. Vatandaşlar, arabalarını kapının önünde bırakıp toplu ulaşım kullanmaya başladı. AK Parti iktidarında araba almak hayal olmuştu, artık arabası olana, arabaya binmek de hayal oldu. Türk milleti, büyük bir geçim sıkıntısı içerisinde yaşamaya, nefes almaya çalışıyor. Enflasyon öyle bir noktaya geldi ki, piyasada fiyat algısı kayboldu” dedi.

“ÇİFTÇİLERE AKARYAKIT DESTEĞİ VERİLMELİ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Akaryakıt zammı en çok da çiftçilerimizi etkiliyor. Yakın bir zamanda hem Manisa ovamızda, hem de diğer tüm ovalarda tarım sezonu açılacak. Gübre, üre, ilaç gibi girdi maliyetlerini karşılayamayan çiftçiler, şimdi de mazot şoku yaşayacaklar. Bu rakamlar, çiftçiyi üretmemeye itecek, sonucunda büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalınacaktır. Hükümet bir an önce, en hızlı şekilde acil eylem planı oluşturmalı ve çiftçiye destek açıklaması yapmalıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.