07 Aralık 2017 Perşembe 16:39
Bütçe performansında 2015’in birincisi Manisa 2016’da 2’nci oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İmar ve Yapı Derneği’nin, ‘Rakamlar Düzelmeden Şehirler Düzelmez’ projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyeleri arasında yaptığı bütçe performansı değerlendirmesinde 2015 yılı içinde 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde bütçe kriterleri nezdinde, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin birinci olduğunu hatırlatarak, 2016 yılında ise 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2’nci olduğunu açıkladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’nin ‘Başkanla Başbaşa’ isimli programına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ve hizmetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün, programda imar ve Yapı Derneği’nin bütçe kriterleri değerlendirmesindeki raporunu açıkladı.

“2015 yılında 1. sıradaydık”

2015 yılı içerisinde 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde bütçe kriterleri nezdinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin birinci olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Bu Hafta 2016’nın verileri de geldi. İlk defa buradan açıklayacağım. Cuma günü 2016 yılında 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden sonra 2’nci oldu. Neden ikinci oldu diye sorulursa, 2015 verileri dernek tarafından 4 kriter üzerinden yapılmıştı. Orada birinci olduk. Aynı kriterler 4 tane olarak kalsaydı yine Manisa Büyükşehir Belediyesi 1’inciydi. 4 kriter 8 kritere çıkarıldı. Bu sene 2016 yılının verilerinde mali performans kriterleri 2015’te 4 olurken, 2016’da 8’e yükseldi. Buna rağmen yine Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçe kriterlerinde Türkiye’de 2’nci oldu” dedi.

Başkan Ergün açıklamalarını şöyle tamamladı: “Ama ben yine kendimi birinci görüyorum. Çünkü ilk 4 kritere bakıldığında yine birinciyiz. Sonuç itibariyle hayırlı olsun. Sonuçta biz bu doğrultuda hareket ediyoruz. Buna uygun olarak bütçeler hazırlıyoruz. Bütün daire başkanlarımız nezdinde yapacağımız yatırımların planlamasını ve maliyetleri ile ilgili tahmini bedellerini de bu bütçelere koyuyoruz. Bunu da meclise getiriyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.