15 Şubat 2018 Perşembe 16:49
Şehit polislerin isimleri Z kütüphanelerde yaşayacak

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ’Bak neler yapıyoruz’ projesi kapsamında Akşemseddin, Görgülüler ve Kazım Karabekir ortaokullarında Zenginleştirilmiş (Z ) kütüphane açtı. Açılan kütüphanelere Şehit Komiser Zeynep Sağır, Şehit Polis Memuru Erol Aktürk ve Şehit Polis Memuru Hüseyin Özdemir’in isimleri verildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ’Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek (ÇOGEP)’ Programı çerçevesinde 2016 yılında kabul edilen ’Bak neler yapıyoruz’ projesi kapsamında Şehzadeler ilçesindeki Akşemseddin Ortaokulu ve Kazım Karabekir Ortaokulu ile Yunusemre ilçesindeki Görgülüler Ortaokulunda ’Z Kütüphane’ uygulamasını tamamladı.

Akşemseddin Ortaokulu Şehit Komiser Zeynep Sağır Z-Kütüphanesi, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in katılımıyla, Kazım Karabekir Ortaokulu Şehit Polis Memuru Erol Aktürk Z-Kütüphanesi, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Görgülüler Ortaokulu Şehit Polis Memuru Hüseyin Özdemir Z-Kütüphanesi ise Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu tarafından aynı saatte açıldı.

"Z Kütüphane başarılarımızı artıracak"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan okul müdürü Süleyman Aydın, okullarının artan başarısına Z kütüphanenin büyük bir katkı sağlayacağını belirtti. Aydın şunları söyledi:

“Okulumuzda 4 idareci 53 öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzda 22 derslikte bin 25 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Okulumuzun son yıllarda sporda, sanatta ve akademik alanda başarıları artmaktadır. Açılışı yapılacak Z Kütüphane ile artmakta olan başarılarımıza büyük katkıları olacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımızı savunurken şehit düşen komiserimiz Zeynep Sağır gibi vatanına, milletine bağlı bireyler yetiştirmek için hepimiz gayret edeceğiz. Z kütüphaneyi okulumuza kazandıranlardan ve şehit komiser Zeynep Sağır’ın adını okulumuzda yaşatılmasına vesile olduğunuz için teşekkür ederim.”

Aynı anda 3 ortaokulda Z kütüphane açılışı yaptıklarını kaydeden Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise “Ülkemizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğu bu günlerde böylesine manidar bir açılışı yapmaktan milletimiz ve şehitlerimiz adına gurur duyuyoruz. Her ne kadar bir kardeşimizin adını versek de şehitlerimizin dünya var olduğu sürece milletimizce anılacağını hep beraber biliyoruz” dedi.

"Şehit Zeynep Sağır geçici görevle Manisa’dan Ankara’ya gitmişti"

Z kütüphaneye ismi verilen Şehit Komiser Zeynep Sağır’ın Manisa’dan Ankara’ya geçici görevle gittiğini ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına atılan bomba neticesinde şehit olduğunu kaydeden Bilgiç, “İlimizde bir tanesi de Soma ilçesinde olmak üzere 4 tane zenginleştirilmiş kütüphane organizasyonu yaptık. Kazım Karabekir Ortaokulumuzdaki Z kütüphaneye 2016 yılında hendek-çukur mücadelesi verildiği sırada şehit olan Erol Aktürk kardeşimizin adını verdik. Görgülüler Ortaokulunda da Şehit Hüseyin Özdemir adına açıldı. O okullarda da bugün aynı anda açılışı yapıyoruz. Bunları bir sosyal proje adı altında yapıyoruz. Aynı zamanda yeni yetişen neslimizin memleketimizde şehitlerimizin unutulmaması gerektiğini, okullarda bu gibi faaliyetlerle görüp bilmesi gerektiğini, şehitlik mertebesinin bizim nazarımızda çok önemli bir mertebe olduğunu bilmelerini istedik. bunları yaparken en azından burada görsel olarak bunları yaşıyor olmalarını ve bilinçli bir şekilde büyümelerinin önem arz ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Şehit Komiser Zeynep Sağır adına yapılan Z kütüphanenin kurdele kesiminde konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise şunları söyledi:

“Emeği geçen başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere emniyet teşkilatı mensuplarımıza, çocuklarımız ve okulumuz adına çok teşekkür ediyorum. Dualarımız onlarla birlikte. İnşallah görevlerinde daha çok başarılı olsunlar, bu memlekete daha çok hizmet etsinler. Hizmet ederken de gerektiğinde elbette kaçınmıyorlar ama şehit vermesinler inşallah.”

Yapılan konuşmaların ardından okulda spor ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kurdele kesiminin ardından Z kütüphaneyi gezen Vali Güvençer ve beraberindekiler öğrencilerle sohbet etti.

Akşemseddin Ortaokulunda düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.