31 Ocak 2018 Çarşamba 10:31
Öğrencilere ilk müdahaleyi veliler yapacak

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri ve sınıf anneleri öğrencilerin okulda veya günlük yaşamda karşılaşabilecekleri yaralanmalara veya acil durumlara ilk ve doğru müdahaleyi yapabilmek için Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinden talep ettikleri İlk Yardım Kursuna katıldı. 25 velinin katıldığı kursla ilk ve doğru müdahale konusunda bilinçlenecek olan velilerin diğer okullara da örnek olması bekleniyor.

Açtığı binlerce kursla vatandaşın eğitilmesine büyük katkı sağlayan Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Şehitler Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından talep edilen İlk Yardım Kursunu açarak velileri ilk ve doğru yardım konusunda bilinçlendiriyor. Günde 6 saat, toplam 18 saat ve 3 gün sürecek kursun sonunda veliler hem İlk Yardım Kursu Sertifikası alacak hem de paniğe kapılmadan çocuklarına veya yardıma ihtiyacı olanlara ilk ve doğru müdahaleyi yapmış olacaklar.

“Veliler örnek davranış sergiledi”

Şehitler Ortaokulu Okul Aile Birliğinin Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde böyle bir taleple gelmelerinin örnek bir davranış olduğunu kaydeden Kurs Eğitmeni İsmail Başer, “Şehitler Ortaokulu velilerinin bu yönde bir kurs talepleri olmuş ve müdürümüze iletmişler. Müdürümüz de bizden bu kursun açılmasını istedi. Ben velilerimizi duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Bir öğrenci velisi olarak buraya gelip çocuklarına yardımcı olmak amacıyla kurs görmek çok güzel bir davranış. Keşke herkes, bütün halkımız bu şekilde duyarlı olsa ve bu kurslara katılsalar çok daha iyi olur” dedi.

“Talep gelirse diğer okullara da kurs açarız”

Okulun 25 velisinin katıldığı kursun açılması talebinin velilerden gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, “Yaklaşık 3 bin 200 çeşit kursumuz bulunuyor. Daha önce müdürlüğünü yapmış olduğum bir okulun öğrenci velilerinin, okul aile birliği olarak öğrencilerin herhangi bir yaralanmada, onların okulda karşılaşabilecekleri acil durumlarda böyle bir ihtiyaç hissederek kurs talep etmeleri bizi ayrıca memnun etti. Hepsine hayırlı olmasını, böyle bir belgeyi aldıktan sonra bunu kullanabilecekleri bir olayla karşılaşmamalarını ama yine de diğer okullara örnek olmasını diliyorum. Okul aile birliği başkanını ve üyelerini kutluyorum. Diğer okullardan da böyle bir talep gelirse Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak tüm okulların velilerine yönelik bu tip kurslarımızı açabiliriz” diye konuştu.

Okulda yaşanan bir öğrenci yaralanmasından durumdan sonra okul aile birliği ve sınıf anneleri olarak böyle bir kursa katılmak istediklerini kaydeden Şehitler Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Paşaoğlu, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca’nın kurs taleplerine olumlu cevap vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Kursun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte ortak projeleri olduğunu dile getiren Paşaoğlu, “Çevremizdeki, okulumuzdaki ve diğer her türlü başımıza gelebilecek olaylarda, yaralanmalarda çevremize yardımcı olabilmek istedik. Geçenlerde okulumuzda bir çocuğun başına bir olay geldi ve bizler de bunun üzerine kursa katılmayı uygun gördük” dedi. Okul velilerinden Aysel Öztürk isimli kursiyer ise şunları söyledi:

“Böyle bir kursun olduğunu duyunca ben de katılmak istedim. Günlük hayatımızda veya işyerimizde her an karşılaşabileceğimiz bir olayda Allah korusun bir trafik kazasında, kendimize, ailemize ve çevremize yardım edip oradaki insanlara bilinçli olarak ilk yardımı yapmak ve bilgi almak amacıyla bu kursa katıldım. Müdürümüz Mehmet Kanca, Müdür Yardımcımız Mustafa Tire, Hocamız İsmail Başer ve Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Paşaoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Böyle bir kursa gelmeyi çok istiyordum. Onların vesilesiyle katılmış olduk.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.