14 Mart 2017 Salı 14:30
Öğrenciler usta aşçılara taş çıkardı

Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri arası düzenlenen Salata ve Sosları Yemek Yarışmasında öğrenciler marifetlerini sergiledi.

Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri tarafından Salata ve Sosları Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmayla öğrencilere Türk ve dünya mutfağındaki salataları tanıtmak, yeteneklerini geliştirmek ve bölümlerini severek tamamlamaları hedefleniyor. Öğrenciler okulun atölye mutfağında marifetlerini sergileyerek birbirinden lezzetli salataları özenle hazırladı. Öğrencilerin hazırladığı salatalar usta aşçılara taş çıkardı. Öğrencilerden deniz ürünleriyle salata yapan Betül Tozlu, hazırladığı salatayla yarışmada iddialı olduğunu belirtirken, Rabia Ariz ise etleriyle ilgili sorun yaşadığı için yarışmada pek de iddialı olmadığını söyledi.

Öğrencilerden bölüm alan şefi Semra Özmetin ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri öğretmeni Fadime Saygı rehberliğinde yarışma için hazırladıkları salataları jürinin beğenisine sundu. Yarışma hakkında bilgi veren Semra Özmetin, geçtiğimiz yıl başlattıkları yarışmaya bu yıl da yenisini eklediklerini belirterek, "Bu sene Salata ve Sosları Yemek Yarışmasını öğrencilerimiz arasında planladık. Şu anda 35 salatamız yapıldı. Tadacağız. Buradaki amacımız aslında dünyada ve Türkiye’deki salata çeşitlerini göstermek ve öğrencilerimizin bölümde daha aktif hale gelmesi, bölümü severek tamamlamaları" dedi.

Öğrencilerin hazırladığı salatalar lezzet, kıvam, renk ve sunum kategorilerinde jüri üyesi öğretmenler Özlem Gürer, Suna Beydili, Fadime Saygı ve Semra Özmetin tarafından değerlendirildi. Yarışmanın sonucu ise cuma günü açıklanacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ise madalya takılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.