Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Eylül 2021 Çarşamba 17:29
MOSTEM Lisesi, Teknofest’te Türkiye şampiyonu oldu

Hazırlamış oldukları, manyetik bant takibi yapabilen, gerektiğinde uzaktan ve diğer kontrol cihazları ile kontrol edilebilen güdümlü bir robot ile birinciliğe layık görülen MOSTEM ekibi, TEKNOFEST’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ellerinden ödüllerini aldı.

Birincilikle beraber, 20,000 ₺ ödülün de sahibi olan geleceğin mucitleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim ve Denetim Kurulu tarafından da gururla karşılandı.

Teknofest Şampiyonu yetenekli öğrencilerin başarılarını tebrik eden Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, hem MOSTEM Lisesi hem de Manisa OSB’ye birincilik getirdikleri için tüm ekibe tek tek teşekkür etti.

Projede yer alan öğrenci ve öğretmenlere bu büyük başarılarından ötürü hediye takdim eden Başkan Türek, “Bu bir başlangıçtı. Önümüzdeki yıllarda bu başarının büyüyerek devam etmesini; uluslararası arenalarda da başarılarınızın devamını bekleyeceğiz” dedi.

Manisa OSB’nin gururu, büyük ödülün sahibi öğrenciler de, Başkan Türek’e önümüzdeki yıllarda bayrağı daha ileriye taşıyacaklarının sözünü verdi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.