Aytaç Kumbaracıoğlu
Aytaç Kumbaracıoğlu
18 Şubat 2019 Pazartesi 17:58
Milli Eğitim Bakanı MOSTEM'e hayran kaldı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Manisa programı kapsamında Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de (MOSTEM) ziyaret etti. Okulun kapalı spor salonunu, pansiyonunu ve kampüsünü inceleyen Bakan Selçuk, hafta sonu eğitim gören öğrenciler ve eğitim veren öğretmenlerle de sohbet etme fırsatı yakaladı.

Bakan Selçuk’un MOSTEM programına AK Parti Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan, Vali Ahmet Deniz, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve protokol üyeleri eşlik ederken, MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol ve MOSB sanayicilerinden Levent Sarıgözoğlu gelen heyeti ağırladı.

MOSB’un hayata geçirdiği ve Türkiye’de organize sanayi bölgeleri arasında ilk defa yapılan, diğer organize sanayilere de örnek olan; Manisa’daki nitelikli eleman ihtiyacını büyük bir oranda karşılayan ve yetiştirdiği öğrencilere istihdam garantisi veren MOSTEM’in öğrencileri, Bakan Ziya Selçuk’u hediyelerle karşıladı.

MOSTEM’in profesyonel kapalı spor salonunu inceleyen, ardından pansiyona gidip orada kalan öğrencilerle sohbet eden, ardından okul binası içine geçerek sınıfları ve laboratuvarları inceleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hafta sonu okulda eğitim gören öğrencileri de ziyaret ederek okul hakkında bilgiler aldı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR MODEL

Öğrencilerden, “Burada sevgi ve saygı ile yetişiyoruz. Ezber yapmıyor, her şeyi uygulayarak görüyor ve anlıyoruz” yanıtlarını alan Bakan Selçuk, “Türkiye’ye örnek olabilecek bir modelin içindesiniz. Burada emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

MUTLULUĞUNUZ YÜZÜNÜZE YANSIYOR

MOSTEM öğretmenleriyle de görüşen Bakan Selçuk, “Size baktığım zaman yaptığınız işi seviyor gibi görünüyorsunuz. Yani bu ifade karşıdan yüzünüze yansımış, bu görünüyor. Bu da burada çocukların hayatlarına ne derece değebileceğinizin, onların kaderini olumlu yönde ne kadar çok etkileyebileceğinizin bir göstergesi oluyor, umut veriyor” dedi.

ÜLKEM İÇİN KIVANÇ DUYDUĞUM BİR ZİYARET

Bakan Selçuk, MOSTEM öğrencilerinin hem Türkiye’de hem de dünya genelinde dereceler elde ettiği robotik çalışmaları, mesleki gelişim araştırma ve çalışmalarını, laboratuvar çalışmalarını inceledi ve hem öğrencilerden hem de öğretmenlerden uygulamalı bilgiler aldı. Ziyaret sonunda hatıra defterine de notlar yazan Bakan Selçuk’un yazdıkları ise Manisa’yı gururlandıran cinsten oldu: “Bir kitap yazacak kadar özellikleri olan bir okul ziyareti. Ülkem için kıvanç duyduğum, daha çok umutlandığım bir ziyaretteydim. Emeği geçen herkese; ama her bir ferde yürek dolusu, gönül dolusu sevgiler sunarım. İyi ki varsınız!”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MOSTEM’den okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler tarafından uğurlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.