Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
30 Haziran 2021 Çarşamba 17:57
Manisa’nın gururu oldular

Manisalı öğrenciler Liselere Giriş Sınavı’nda büyük bir başarıya imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklana sınav sonuçlarına göre bütün soru doğru cevap vererek 500 tam puan alan 97 öğrenciden 6’sını Manisalı öğrenciler oluşturdu.   Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Cemal Ergün Ortaokulu öğrencisi Onat Sırrı Orbay, Özel Bahçeşehir Ortaokulu’ndan Ahsen Dedeler ve Bora Mercan, Akhisar’dan Özel Eksen Ortaokulu’ndan Mert Ege Bambal, Soma’da Özel Açı Ortaokulu’ndan Kağan Emre Tufan, Turgutlu’dan Özel Kocatürk Ortaokulu’ndan Yahya Aslanalp 500 tam puan alarak zirvede yer aldı. 

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre İlçe Milli Yıldıray Demirtaş ile birlikte Yunusemre ilçesinde derece yapan Cemal Ergün Ortaokulu öğrencisi Onat Sırrı Orbay, Özel Bahçeşehir Ortaokulu’ndan Ahsen Dedeler ve Bora Mercan’ı ödüllendirdi.

Devlet okulu olarak sınavın tek kazananı olarak kayıtlara geçen Manisa Cemal Ergün Ortaokulu öğrencisi Onat Sırrı Orbay, başarının temelinde yatan ilk unsurun ilkokul öğretmenin verdiği temelin olduğunun altını çizen LGS şampiyonu; “En sağlam yapının temelini bile sağlam atılan temeller oluşturur. Buradan en büyük teşekkürüm Cemal Ergün İlköğretim okulundaki ilkokul öğretmenim Ebru Toprak’adır. Onun bana verdiği temel bilgilerin üzerine koyarak yoluma devam ettim. Sınavdaki başarıma gelince soğuk kanlığımın yanı sıra bol bol kitap okumaktır. Kitap okumak ve okuduğunu bellekte tutmak onunla beslenmek başarım da payı da yüksektir. Ben ailemin tek evladıyım. Babam mimar annem ise hemşirelik görevini yürütüyor. Onlarla ne denli gurur duysam azdır. Şimdi gururlanma zamanı onlarda ve bu gurur yolculukları sürecektir. Lise eğitimime yine devlet okullarında sürdüreceğim. Tercihim ise Fen Lisesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Onat Sırrı Orbay’ın mimar babası Salih ve hemşire olan annesi Nezihe Orbay çifti ise, “Biz çocuğumuz üzerinde hiçbir zaman baskı unsuru oluşturmadık. Yol haritasını kendisi çizdi biz sadece yanında durduk. Onunla gurur duyuyoruz. Lise tercihini de devlet okulundan yana kullanacağını söyledi. Her konuda olduğu gibi takdir kendisinin” dedi 

Bahçeşehir Koleji orta okul öğrencileri Ahsen Dedeler ve Bora Mercan ise “Gerek yüz yüze eğitim gerekse uzaktan eğitim sürecinde okulumuz bizlere sonsuz imkan sağladı. Bizlere sadece çalışmak düştü. İkimizin de lise yönündeki eğitimlerimiz yine Bahçeşehir Kolejleri bünyesinde bulunan Fen Liselerinde olacaktır.” dedi.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, öğrencileri, velileri ve okul müdürlerini tebrik etti. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş öğrencileri tebrik ederek, Yunusemre ilçesinde 3 öğrencinin 500 tam puan yapmasının çok önemli olduğunu belirtti.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.