Editör
Editör
03 Aralık 2019 Salı 14:02
Manisa’da Harezmi Eğitim Modeli uygulanıyor

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından koordine edilen ve 7 okulda yürütülecek olan Harezmi Eğitim Modeli öğretmen eğitimleri ilk ara tatilde başladı. Yunusemre’den, Sekiz Eylül Kemal Neşen Dömekeli İlkokulu, Taytanlı İlhan İlkokulu, Şehit Ömer Halisdemir Orta Okulu, Soma’dan Borsa İstanbul Fen Lisesi, Akhisar’dan Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu, Salihli’den Misak-ı Milli Orta Okulu ve Turgutlu’dan Cumhuriyet Anaokulu 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Harezmi Eğitim Modeli’ni okullarında uygulayacaklar.

Harezmi eğitim modeli; öğrencilerin, okulda öğrendiklerinin güncel hayatla bağlantısını kurmalarının öneminden hareketle geliştirilen eğitim modeli, ‘bilgi işlemsel düşünme becerisiyle bilgisayar bilimleri öğretimi’, ‘programlara öğretim araçları bilimleri öğretimi’, ‘disiplinler arası yaklaşımla bilgisayar bilimleri öğretimi’, ‘robotik ve oyun yolu ile bilgisayar bilimleri öğretimi’ ve ‘sosyal bilimleri STEM eğitimine ekleyerek bilgisayar bilimleri öğretimi’ şeklinde beş temele dayanıyor. 

Anahtar Kelimeler:
HarezmiEğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.