Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
22 Eylül 2020 Salı 16:04
Manisa'nın 'siyaset okulu' yıkıldı

Manisalı hayırsever Kapanizade Aliye Aksoy tarafından 400.000 lira harcanarak A Blok’u 1970-1971 yılları arasında inşa edilen ardından hayırseverlerin katkılarıyla B Blok pansiyon binası hizmete açılan Manisa İmam Hatip Lisesi, 1990’lı yıllarda yaşanan depremlerde hasar almıştı. Bina güçlendirmesi yapılan ve eğitim-öğretimi 2014 yılına kadar karma olarak sürdüren o tarihten sonra ise sadece kız öğrencilere eğitim vermeye başlayan okul, artık yeni binasına kavuşuyor. Bugüne kadar binlerce mezun veren okul yıkılarak yerine çağın gereklerine uygun, nitelikli donatıya sahip 24 derslik bir bina ve 100 kişilik pansiyon yapılacak. Müteahhit firma tarafından hem Manisa Kız Anadolu Lisesi hem de yanında bulunan Merkez Efendi İmam Hatip Ortaokulu binası yıkıldı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Milli Eğitim Bakanlığı’nda girişimlerde bulunarak eğitim tesisini yatırım programına aldırmıştı. Baybatur, okul binasının ekonomik ömrünü tamamladığına dikkat çekerek kendisinin de yetiştiği lisenin modern bir binaya kavuşmasına katkı sunma fırsatı bulmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yeni yapılacak olan okul binasında 24 dersliğin yanı sıra 1 Kütüphane, 1 Yemekhane, 3 Laboratuar, 1 Görsel Sanatlar Sınıfı, 1 Müzik Sınıfı, 1 Bilgisayar Sınıfı, 1 Konferans Salonu, 2 Uygulama Mescidi, 2 Abdest Alma Yeri, 2 Destek Eğitim Odası, Giyinme Odaları, İdari Odalar, 1 Okul Aile Birliği Odası, 2 Rehberlik Odası ve 1 Beden Eğitimi Salonu yer alacak. Aynı arsa üzerine inşa edilecek pansiyon binasında ise; 100 Kişilik Yatakhane, Etüt Salonları, Yemekhane, Dinlenme Odaları ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarına cevap verecek birçok alan bulunacak.

AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Mehmet Ali Özkan, Recai Berber ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yanı sıra birçok hukukçu, akademisyen, doktor ve mülki amiri ülkeye kazandıran okul, Manisa’nın marka değeri olan okulları arasında yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.