24 Ağustos 2017 Perşembe 13:34
Halk eğitimde işbirliği devam edecek

Şehzadeler İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kurumlarla olan işbirliğinin devam edeceği belirtildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik öncülüğünde eğitime çok önem verdiklerini ifade ederek, Halk Eğitim Merkezi’yle işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nin 4 yıllık bir kurum olmasına rağmen 50 yıllık bir kurum gibi çalıştığını vurgulayarak, bundan en alt kademeden en üst kademeye kadar herkesin emeğinin olduğunu kaydetti. “Bir idarecinin hayali yoksa o idareci başarısızdır” diyen Çorumluoğlu, “Gerekli ya da gereksiz ama mutlaka bir hayalimiz olacak. Bizim Halk Eğitim Merkezi’nde yüreğimize sığmayan hayallerimiz var. İnşallah bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Türkiye ve dünyanın geliştiğini ifade eden Çorumluoğlu, “Manisa olarak, Şehzadeler olarak bunun neresindeyiz. Bunu görmemiz gerekir. Bunu görerek işimize daha fazla sarılma, daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Bizim kaybedecek vaktimiz yok. Kavgaya ayıracak vaktimiz, kısır çekişmelere ayıracak vaktimiz yok. Şehzadeler Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezimiz bizim dışarıya açılan kapımızdır. Biz buradan Halk Eğitim Merkezi müdürümüze talimat veriyorum. Burada bulunan bütün kurumların birimleri ziyaret edilecek, bu ziyaretlerde talepler alınacak. Esas başarı budur” diye konuştu.

Aylık ortalama 100 kurs açılıyor

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ise destek veren bütün kurumlara teşekkür ederek, “Vizyonumuz halkımızın sosyal, kültürel ve mesleki becerilerini geliştirecek, istihdam imkanlarını ve yaşam kalitesini artıracak, turizm geliştirecek, milli ve manevi değerleri yüceltecek eğitim faaliyetleri ve etkinlikler düzenlemektir. Kurumumuzun işbirliği yaptığı kurum ve kuruluşlarla aylık ortalama 100 kurs açılıyor” dedi.

2016-2017 eğitim öğretim yılında müdürlük tarafından açılın kurslardan bahseden Kanca, 265 genel, 27 okuma yazma, 318 mesleki ve teknik olmak üzere toplam 610 kursla 11 bin 349 kursiyere ulaştıklarını söyledi. Kanca, 2014-2015 eğitimi öğretim yılından itibaren ise 753 farklı modülde bin 684 kurs açtıklarını ve 31 bin 128 kişiye kurs verdiklerini belirtti.

Şehzadeler ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, İş-Kur Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş, MESOB Genel Sekreteri Önder Savcı, MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.