Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
08 Temmuz 2021 Perşembe 10:00
Eğitimde telafi dönemi başladı

Bakanlığımız "Telafide Ben de Varım" programı ile 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı farklılıklarını azaltmak, öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik programlar ile desteklemeyi amaçlıyor.  Program kapsamında Manisa’da eğitim veren okullardan 7 bin 620 faaliyet başvurusu sistem üzerinden yapılarak 5 bin 115 faaliyete öğretmen ve idareci tanımlaması ile eğitimler başladı. Ağustos ayı içerinde yapılacak olan faaliyetlerin başvurusu ve onay işlemleri ile öğretmen tanımlaması devam ediyor. Şehzadeler ilçesi 879 faaliyet ile ilk sırada yer alıyor. 

Gönüllülük esaslı 5 Temmuz’da başlayan "Telafide Ben De Varım" Programı 31 Ağustos’a kadar yürütülecek. Program kapsamında okullarda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana tema ekseninde etkinlikler planlandı.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, "Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında Fatih Vefik Kitapçıgil İlkokulu ile Avni Gemicioğlu Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerin etkinliklerine eşlik etti. 

“Telafide Ben de Varım" Programının gönüllülük esasına göre yapıldığını ifade eden Gencay, “2020-2021 eğitim öğretim yılımız 2 Temmuz itibariyle sona erdi. 5 Temmuz itibariyle de bakanlığımızın yaz eğitimleri konusunda aldığı kararlar doğrultusunda Telafide Ben de Varım eğitimleri yapılmaya başlandı. İlçemiz 879 etkinlik ile ilk sırada yer alıyor. Etkinliklerimize öğrencilerimizin katılımları isteğe bağlı. Sağ olsun öğretmenlerimizde bu konuda bize destek verdi. Sosyal ve sportif faaliyetlerimiz var. Ağustos ayının sonuna kadar bu etkinliklerimiz devam edecek. İnşallah çocuklarımızın bir nebze olsa pandemide yaşadıkları sıkıntılardan kurtarmak, onları yaz günlerinde sosyalleşmeleri açısından ön plana çıkarabilmek ve rahatlatabilmek adına bizde bu etkinlikleri okullarımızda yapıyoruz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.