03 Ekim 2017 Salı 18:07
Yaralı Balaban kuşu tedavi altına alındı

Manisa’nın Salihli ilçesinde bir çiftçi tarafından yaralı halde bulunan ve nesli tükenme tehlikesinde olan balaban kuşu tedavi altına alındı.

Karayahşi Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan İsmail Börekçigil, evin bahçesinde bulunan zeytin ağacında doğada ender görülen balaban kuşunu yaralı halde buldu. İlk etapta kuşu yılan zannettiğini belirten Börekçigil, yaralı bir kuş olduğunu görünce yakalayıp, yem verdiğini ifade etti. Börekçigil, yaralı olan ve hayata tutunmaya çalışan balaban kuşunu Salihli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürdü. Burada balaban kuşunu tedavi eden Veteriner Hekim Birol Avcı, kuşun kanadının kırık olduğunu söyledi. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde ilk tedavisi yapılan yaralı Balaban kuşu daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4’üncü Bölge Manisa İl Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Salihli Şefliği’ne teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.