17 Ocak 2019 Perşembe 15:56
Spilos yine zirvelerde!

Spilos Dağcılık başkanı Mehmet G¸ll¸punar yaptığı aÁıklamada ìSpil Dağı etkinliğimiz hava koşulları nedeniyle zor, zor olduğu kadar da keyifli oldu. Saatlerce karla m¸cadele ettik.

G¸nlerdir aralıksız yağan yağmurun etkisiyle Rotamız ¸zerindeki patikalardan akan sular ve derelerin adeta nehre dˆn¸şm¸ş olması y¸r¸y¸ş¸n zorluk derecesini artırıyordu. Zaman zaman bastıran sisten birkaÁ metre ileriyi gˆrme imkanımız kalmıyordu. Y¸r¸y¸ş rotamızın rakımı y¸kseldikÁe sis perdesi aşağılarda kalıyor yerini seyrine doyum olmayan manzaralara bırakıyordu. Spil Dağíının beyaza b¸r¸nm¸ş eteklerinden y¸kseldikÁe kar kalınlığı da y¸kseliyordu. Geyikpınarıína oradan da «ampınarıína y¸ksek karda y¸r¸yerek ulaştık. Burada verdiğimiz ˆğle yemeği molasının ardından beklenmeyen bir s¸rprizle karşılaştık. Turgutalp ve Áevresinde birkaÁ yerde heyelan nedeniyle yolun kapandığını,  bizi Atalanınıíndan alacak araÁlarımızın gelemeyeceğini kaptanlarımızdan ˆğrendik. B planını uygulayıp tekrar geldiğimiz rotadan y¸r¸y¸p etkinliğimizi Oduncu Kanyonu girişinde sonlandırdık. Toplam 20 km y¸r¸d¸k. Yorulduk ama yorulduğumuza değdi. Ekip olarak bu etkinlikten m¸thiş keyif aldık.

Etkinlik boyunca yenildi, iÁildi, şarkılar t¸rk¸ler sˆylendi, oyunlar oynandı. Spilos ¸yeleri arasında dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, paylaşımın en g¸zel ˆrnekleri yaşandı.

Etkinliğe katılan ¸yelerimize doğaya, Áevreye gˆsterdikleri duyarlılıktan ve gˆsterdikleri performanstan dolayı teşekk¸r ederimî dedi.

Spilos Dağcılık&Trekking 20 Ocak 2019 Pazar g¸n¸ Egeíye adını veren Antik Kent (Aigaiíye)doğa y¸r¸y¸ş¸ gerÁekleştirecek. Etkinliğe katılmak iÁin 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız. Ayrıntılı bilgiyi http://www.spilostrekking.com internet sitesinden de ˆğrenebilirsiniz.

Son Güncelleme: 19.01.2019 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.