Editör
Editör
18 Nisan 2018 Çarşamba 13:17
Spilos Sart Kalesi’nde

Spilos Dağcılık başkanı Mehmet Güllüpunar geziyi şöyle anlattı: “Sart Kalesi bölgeye tamamen hakim. Burası Sart’ın en yüksek tepesi. Karşısında Lidya Kral Mezarları ve Gölmarmara, arkada bembeyaz bir gelinlik giymiş başı dumanlı Bozdağ ve Çamur Banyoları, solda antik Paktolos Çayı… Lidyalılar ve burada tarihi yaşayanlar bölgenin en güzel yerine Akropolü kurmuşlar. Burada söylencelere de konu olan bir de Kız Kalesi var. Sart Müzesi’nden başladığımız etkinlikte Sardes antik kenti ve burada bulunan kalıntılar hakkında arkadaşlarımızı bilgilendirdikten sonra yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle Artemis Tapınağın’a geldik. Artemis Tapınağı antik çağın en önemli tapınaklarından biri. Yanında bulunan Küçük Kilisenin ise Hristiyanlığın yayılmasında önemli rolü olan 7 kiliseden biri olduğu söyleniyor.

Artemis tapınağından sonra engebeli arazideki patikalardan kentin akropolüne çıktık. Kız Kalesinin yanındaki patikaları kullanarak Doğa Yürüyüşü ve Kültür Gezimizi Sart’ta sonlandırdık.” 

Spilos Dağcılık&Trekking 21-22-23 Nisan 2018 tarihlerinde 3 günlük yatılı etkinlik düzenleyecek. İletişim için telefon, 0553 728 71 77

1. Gün:Arapapıştı Kanyonu Tekne Turu-Doğa Yürüyüşü

2. Gün:Hierapolis-Laodikya Kültür Gezisi

3. Gün: Karacasu Şelale Yürüyüşü Ve Afrodisias Kültür Gezisi


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.