07 Mart 2018 Çarşamba 13:15
Spilos Dağcıları Görenez Şelalesi’nde

Grup lideri Mehmet Güllüpunar yaptığı açıklamada, “Manisa iline bağlı Akhisar İlçesi Sınırları içinde bulunan Görenez Köyüne 500 metre mesafede bulunan bu doğa harikası şelalenin mutlaka görülmesi ve tanıtımının yapılması gerekir” dedi.

Güllüpunar, geziyi şöyle anlattı: “Manisa’dan Görenez Köyünün girişine geldiğimizde yürüyüş boyunca bize eşlik edecek olan Ali Rıza arkadaşımız karşıladı. Hafiften yağmur çiseliyordu. Ortalığı körduman kaplamıştı. Yürüyüşe başlayacağımız patikanın girişine geldiğimizde sis perdesi biraz aralanır gibi oldu. Ancak karşımızda 1280 rakımlı Görenez Dağı eteklerine kadar sisle kaplıydı. Ormanlık alandaki patikadan yaklaşık bir saatlik bir yürüyüşle kayalardan oluşan iki tepenin arasından büyük bir gürültüyle akan Görenez Şelalesi’nin önüne geldik. Burada fotoğrafçılarımız grup fotoğrafı çektiler. Yarım saatlik bir seyir ve fotoğraf çekme molasının ardından ormanlık alandaki vadiden dar ve dolambaçlı patikalardan kıvrıla kıvrıla bu yörede Tekke diye adlandırılan iki yatırın türbesinin yanında anıt çınar ağaçlarının bulunduğu mesire yerine geldik.

Grup olarak bu güzel alanda yenildi, içildi, şarkılar, türküler söylendi, halaylar çekildi. Güzel bir etkinlikte doğaseverler olarak bir arada bulunmanın huzurunu ve mutluluğunu, dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, paylaşımın en güzel örneklerini yaşadık.

Öğle yemeği molasının ardından yürüyüşümüzü Sarnıç köyünde sonlandırdık…

Etkinliğimize katılan arkadaşımıza doğaya ve çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.”

Spilos Trekking 11.03.2016 Pazar günü Bağyurdu-Zeybekpınarı Dağı Doğa Yürüyüşünü gerçekleştirecek. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız. Etkinliğe tüm doğaseverler davetlidir. Ayrıntılı bilgi için www.spilostrekking.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Son Güncelleme: 08.03.2018 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.