Editör
Editör
29 Mart 2018 Perşembe 19:20
Spil’de 10 cm kar var

Manisa’da doğa güzelliklerini içinde barındıran 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı’na bu yıl ikinci kez kar yağdı. Turgutlualp mevkiinden itibaren yağan kar yağışı sonrasında, At Alanı, Çampınar, Anıttepe, Orman Gözetleme Kulesi mevkilileri’nde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu. Spil Dağı’nın zirvesindeki kar, kartpostal görüntülerini aratmadı.

-Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

Özellikle Spil Dağı’na çıkmak isteyen vatandaşlar Turgutalp Mevkii’nden sonra yoğun sisle karlaşırken, görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü. Sıcaklığın -2 dereceye kadar düştüğü Spil Dağı’nın zirvesindeki kar görüntüsü görmek isteyen bazı vatandaşlar karın keyfini Selfi çekerek ve kardan adam yaparak çıkardı.

-Zirvede yoğun kar var

Önümüzdeki günlerde yapacakları tatbikat alanını belirlemek için Spil Dağı’na çıktığını ifade eden Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) Başkanı Bahattin Özer, geçen haftada kar yağışına şahit olduklarını söyledi.

MAT Başkanı Özer, “Geçtiğimiz Cumartesi günüde kar yağmıştı. Ancak kar bu kadar değildi. Bazı yerlerde karın kalınlığı 10 cm’yi bulmuş. Önümüzdeki günlerde tatbikat yapmayı planlıyorduk. Onun yerini belirlemek için Spil Dağı’na çıktım. Ancak karla karşılaşınca şaşırdım. Yaklaşık 1000 metre yüksekliğe kadar kar yok. Ancak zirvede kar yoğunluğu var.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.