23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:43
Salihli Belediye meclisi Jeotermal için olağanüstü toplandı

Salihli Belediye meclisi jeotermal konusunu ele almak üzere Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında olağanüstü toplandı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen olağanüstü toplantı yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlarken, toplantı da Tarım, Gıda ve Turizm Tesisleri’nin termal su talebi hususunda Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya yetki verildi. Ayrıca toplantıda Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı üzerinde gayri ayni hak tesisi kurulması için Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihale edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda konuşan Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Bizim niyetimiz, 10 bin konutun ısınması ve bu çevrede oluşan elektrik santralleri gibi kendi alanımızı kiraya vererek üretilen elektrik enerjisinden pay almaktır. Denizli ve Alaşehir’de bu işler yapıldığını daha önce söyleşmiştik. Bu alanların ihalesi için start vereceğiz” dedi.

Toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Zeki Kayda, son günlerdeki su sıkıntısı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Başkan Kayda “Büyükşehir’in başarılarını ve birlikte yaptıklarımızı paylaşırken, sorunlu olan kısımlarımızı da yüklenmesini biliriz. Pazar yerini 35, 5 milyona yapan ve 27 Eylül’de tarihe damgasını vuracak olan köprülü kavşak ihalesi yapacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Zeki Kayda’nın ekibidir. Salihli halkına verdiğimiz sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bu kadar çok projeyi hayata geçirmenin keyfini yaşıyoruz. Eksik olan noktalarımızı da yiğitçe kabul etmesini biliyoruz. Ama tarih şunu söyleyecek, bu 5 yıl içerisinde Salihli böyle bir yatırımı görmedi. Su ve Kanalizasyonda hiç unutmayın ki, Salihli Belediyesi’nin arkasındaki araçların suyun içine gömüldüğünü ve daha 2-3 ay öncesi yaşadığımız su taşkınlarını unutmamalıdır. 21 Milyona Büyükşehir ile birlikte ihalesi yapılan yağmur suyu projemizin çalışmaları hızla devam ediyor. Kapalı Spor Salonumuzu yaptık. Bugün gençlerimiz yüzüyor, eğleniyor. 3 tane caddemize prestij kazandırıyoruz ve çalışmaları başladı. Fakülte binamızı tamamladık. Poligon yaptık, teslim ettik. Masal Ormanı parkını tamamlıyoruz. Tam 200 milyonluk yatırım yaptık. Su sorunu ise gündemimizde. Bunu çözecek olan da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ ve benim ekibim. Kurban Bayramı’na kadar inşallah su sorunu çözülecek. Jeotermal sorununu da bugün çözdük. Kışın herkes rahatlıkla ısınacak” dedi.

Su eleştirilerinde cevap veren Başkan Kayda “Geride sadece sosyal medyada bazılarının eleştirileri kaldı. Karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gidip, Halk Sağlığına şikayetlerde bulunuldu. Sağlık Bakanlığına bağlı olan Halk Sağlığı kuruluşu şehrin farklı noktalarından su alarak tahlil yaptı. Salihli halkının içi rahat olsun ve suyu rahatlıkla içsin. Hiçbir sıkıntı yok. Kesilmesini de bir an önce çözeceğiz” dedi.

Başkan Kayda, tüm Salihli halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurban Bayramı ile 5 Eylül Kurtuluş Gününü kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.