Editör
Editör
17 Aralık 2019 Salı 12:41
Gediz’de oksijen seviyesi azalmış

Manisa’da Gediz Nehri’nin geçtiği Şehzadeler ilçesinin Karağaçlı ve Çerkez Mahmudiye kısımlarında balık ölümleri görüldü. Nehrin yüzeyinde ölü balıkları fark eden çiftçiler, durumu hemen yetkililere haber verdi. Yüzlerce yayın ve sazan balığı su yüzeyinde can çekişti. Sudaki kirlilik ve siyahlık da göze çarptı. Vatandaşlar durumu Manisa Valiliği’ne, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne, jandarmaya ve Tarım Orman Müdürlüğü’ne bildirdi. Bu sırada birçok kişi de, su yüzeyindeki ölü balıkları topladı. Jandarma tarafından balıkları toplayan kişiler tespit edildi ve kirlilikten ölen balıklar imha edildi. Ayrıca Karağaçlı Mahallesi’nde de belediye hoparlöründen balıkların toplanmaması ve yenmemesi için uyarı anonsları yapıldı.

SUDAKİ OKSİJEN SEVİYESİ AZALMIŞ

Bölgeden numune alan ve ön inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerin yaptığı incelemede, sudaki oksijen seviyesinin çok azaldığı tespit edildi. Ayrıca Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de, balıklardan numune aldı. Yapılan kapsamlı incelemenin ardından balıkların ölüm nedeni tespit edilecek.

BALIK ÖLÜMLERİNE TEPKİ

Mahallede yaşayan vatandaşlar da, Gediz Nehri’ndeki balık ölümlerine tepki gösterdi.Çiftçi Şeref Cer, “Gediz Nehri’nin bu kadar kirli olduğunu balıkları görünce anladık. Daha önce böyle bir ölümle karşılaşmadık. Nehirde simsiyah su akıyor. Asfalt zifti gibi. Yüzlerce balık öldü. Bunları toplayıp yiyenler var. Balık toplamaya gelen bir sürü insan vardı. Biz bu işin araştırılmasını ve katliamın sona erdirilmesini istiyoruz. Resmen çevre katliamıdır. Kim yaptıysa cezalandırılsın. Görünce gözlerim doldu, onlar da can taşıyor” dedi. Mahalle Muhtarı Osman Yüksel de, suyun çok bulanık olduğunu belirterek, gerekli yerlere haber verdiklerini söyledi. Yüksel, “Manisa Valiliği balıkların yenmemesi için uyardı. Gediz’den çıkan balıkları yemeyin” dedi. / Nermin UÇTU

Son Güncelleme: 17.12.2019 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.