23 Şubat 2018 Cuma 12:34
AKUT’tan ‘deprem bilinçlendirme’ semineri

AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Temsilciliği tarafından il geneline yaygınlaştırılması planlanan “Deprem Bilinçlendirme” seminerlerinin ilk’i Şehzadeler ilçesinde mahalle sakinlerine yönelik gerçekleştirildi.

Manisa Pazarcılar Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Deprem Bilinçlendirme” seminerine AKUT Arama Kurtarma Derneği  Manisa Temsilcisi Hakan Özcan,  UMKE Manisa Sorumlusu Adnan Canbaz, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) Başkanı Bahattin Özer, TRAC Manisa Dernek Başkanı Serkan Eren ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Yurdagül Canbaz ile mahalle sakinleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan, Manisa’nın deprem kuşağında yer aldığını ve depremle iç içe yaşadığımızı ve gereken tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

-“Amacımız can ve mal kaybını en aza indirmek”

Deprem Bilinçlendirme seminerlerinin belediyeler ile görüşerek, işbirliği içerisinde il geneline yaymayı planladıklarını ifade eden AKUT Temsilcisi Özcan, ilk toplantının Manisa’nın merkez ilçelerinden biri olan Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

AKUT Temsilcisi Özcan, “AKUT Manisa olarak ilk defa böyle bir seminer planladık. Yaklaşık 180 kişilik bir vatandaş gurubuna seminer vereceğiz. Deprem riski altındayız, başa gelmeden önce bilinçlendirmek, yaşanabilecek afeti daha ucuz atlatmaya sebep olacaktır.  İl k olarak yakın çevremizden başladık ve mahalle sakinlerinin yanı sıra afetlerde sahada birlikte çalıştığımız ekiplere yönelik seminer düzenledik.” Diye konuştu. 

-“Eğitimleri il geneline yayacağız”

Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyeleri ziyaret edeceklerini belirten AKUT Temsilcisi Özcan, “Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek gösterecekleri salonlarda halkımıza ücretsiz olarak depreme karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleyeceğiz. Tek amacımız var o da 1. Derece deprem kuşağında olan Manisa’da yaşayan vatandaşlarımızı depreme karşı hazırda bulunmalarını ve en az hasarla depremi atlatmalarını sağlamak.” Şeklinde konuştu. 

AKUT Temsilcisi Özcan’ın konuşması ardından AKUT Manisa Seminer Birim Lideri Levent Kurban, sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler aktardı. TURGAY DUYAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.