22 Nisan 2017 Cumartesi 15:23
Yeni nesil akıllı evler için yüzde yüz yerli komuta sistemi

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) ile temsilcileri olan Çanakkale Girişimciler Derneği (ÇAGİDER) ülke ekonomisini kalkındıracak bir projeye daha imza attı. MAGİDER, Çanakkale’deki temsilcileri ÇAGİDER ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Teknopark’ta bulunan Odorcontrol ile birlikte yüzde yüz yerli sermayeli ve tamamı Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Yeni Nesil Akıllı Ev ve Yapılar için komuta sistemlerini geliştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, “Yönetime geldiğimiz dünden bugüne oluşturduğumuz genel merkezi Manisa olan 9 ilimiz ve 3 ilçe temsilciliklerimizle son iki senede 68 proje ve faaliyet gerçekleştirdik. Bunların tümü de ülke ekonomisi ve eğitiminin muhasır medeniyetlere ulaştırma gayreti kapsamında olmuştur. Bugün de yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Üzerine vurgulayarak söylüyoruz, ‘yapacağız’ demiyoruz, ‘yaptık’ diyoruz, ‘şu an çalışıyor’ diyoruz. Bizim için her şeyden önce yerli sermaye olması gerekiyordu ve çok şükür sistemimizin tamamen malzemesi yerli, tasarımı da Türk Mühendisleriyle gerçekleşmiştir. Piyasadaki ithal ürünlerden 3 kat daha donanımlı, maliyeti ise 3 kat daha ucuz. Dünya piyasasında da yerini hem kolay hem de hızlı alacağını düşünüyoruz. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

MAGİDER’nin Çanakkale temsilcisi Ceyhuni Gürer ise “Ülkemizin girişimci gücüne destek verme, rehber olma, ülkemizi güçlü kılma, yüksek ihracat potansiyeli olan ürünler üretme ilkeleri doğrultusunda yaptığı ilk proje çalışmasının lansmanını genel merkezimiz olan Manisa Girişimciler Derneği(MAGİDER) bünyesinde yapıyoruz. Bilişimin gelecek olduğu, güç olduğu, katma değer olduğu, istihdam olduğu aşikardır. Ülkemiz bilişim konusunda üretici konuma gelmediği sürece emperyalist güçlerin hegemonyasından asla çıkamayacaktır. Bilişim ve teknoloji ithalatı ülkemizi sömürmeye, kontrol altında tutmaya devam edecektir. Ülkemizde tamamı ithal olan Akıllı ev sistemleri adıyla pazarlanan aslında birkaç parametreden oluşan kontrol sistemleri fahiş fiyatlarla pazarlanmaktadır. Buna karşın Odorcontrol Yeni Nesil Akıllı Ev ve Yapı Sistemleri Projesi bize birçok fırsat sunuyor” diye konuştu.

Yangın kontrol

Mevcut projelerin duman yoğunluğu veya anlık ısı değişimlerini takip ettiğini kaydeden Gürer, “Yani yangın ilerledikten sonra tedbir alır. Çoğunda yangın kontrol zaten yok. Bizim projemizde; gaz değişim oranı izlenir, yangın daha çıkmadan tespit edilir ve tedbir alınır. Mevcut projelerde, hırsız mobil sinyal kesici ile eve girer, engeli yoktur dolayısı ile tedbir alamaz. Deprem ile ilgili bir alt yapısı zaten yok. Bizim Projemizde; sinyal kesici sisteme etki edemez, sistem gerekli tedbiri alır. Ayrıca sistem hangi odada canlı olduğunun bilgisini verebilir. Deprem sonrasında olası güçlüklerde merkezi kayıtlara bakılarak, deprem öncesi hangi odada canlı olduğu bilgisi AFAD’a aktarılabilir” dedi.

Sağlıklı hava kontrolü

Mevcut sistemlerde sağlıklı hava kontrolünün olmadığını ancak kendi projelerinde bunun bulunduğunu dile getiren Gürer şunları söyledi: “Bizim Projemizde; bulunduğunuz odada nefes, ocak vb kaynaklı CO2(Karbondioksit), CO(Karbon monoksit) oranı artarsa, yani soluduğunuz hava kitlesi düşerse sistem size dilerseniz sesli dilerseniz görsel uyarı verir. Siz de odanızı havalandırarak kalitesiz hava solumaktan kurtulursunuz. Hatta bulunduğunuz yerde klima varsa böyle durumlarda sistemin klimayı otomatik çalıştırmasını isteyebilirsiniz. Evinizdeki doğal gaz, elektrik ve su acil durumlarda sistem olarak otomatik olarak kesilmektedir. Tehlike geçtikten sonra sistem kapattıklarını tekrar açar. Bunun dışında siz istediğiniz zaman evinizdeki doğal gazı, evden uzakta olsanız bile cep telefonunuzla açıp kapayabilir, kaç derecede yanması gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Bu işlemi isterseniz SMS ile isterseniz tuşlayarak, isterseniz de sesli komut vererek yapabilirsiniz. Evinizdeki lambaları, evden uzakta olsanız bile cep telefonunuzdan açıp kapayabilir, hatta odalardaki lambaları kısmi olarak yakabilirsiniz. Siz tatildeyken evinize ek bir güvenlik sağlayabilirsiniz. Evinizin suyunu da evden uzakta olsanız bile cep telefonunuzdan açıp kapayabilirsiniz. Yeni Nesil akıllı Ev ve Yapı Sistemleri Projesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.