Editör
Editör
01 Mayıs 2019 Çarşamba 09:30
Projeleriyle hayran bıraktılar

İngilizce ve Arapça sınıfları ile yabancı dil eğitimi veren, Karaköy Erkek Kuran Kursu ve Muradiye kız Kuran Kursu işbirliği içinde hafızlık eğitimi sunan; yanı sıra ise hafızlık veya yabancı dil eğitimini tercih etmeyen öğrencilere normal imam hatip programı veren Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nda, dün anlamlı bir sergi düzenledi.

Öğrencilerin sezon başından bu yana hazırladıkları ürünlerin yer aldığı ‘Görsel Sanatlar Teknoloji Tasarım’ sergisi, okul içinde açıldı. Açılış kurdelesini okul öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel birlikte kesti.

Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları yapısal ve mimari tasarımlar dikkatleri üzerine topladı. Okulun Teknoloji Tasarım Öğretmeni Fatma Yıldız Uğurlu, “Teknoloji tasarım ve görsel sanatlar sergimizi açmış bulunuyoruz. Aslında bu sezon başından bu yana gelen bir birikim. Öğrencilerimiz atık materyaller ile çok güzel neticeler ortaya çıkardılar. Yapısal tasarımlar ve mimari tasarımlarını adeta birbirleriyle yarıştırdılar. Bu çalışmalarda hep çocuklarımızın yaratıcılığı ön planda. Yaşamak istedikleri iklim koşulları ve karasal özelliklere göre kendi hayallerindeki evleri tasarladılar mesela. Ve kendi bunları da atık materyaller ile içselleştirdiler” dedi.

Sergiyi baştan sona gezen ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Fatma Yıldız Uğurlu ile Okul Müdürü İbrahim Efe’den bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, sergiye hayran kaldı. Yüksel, “Çocuklarımızın becerileri ve marifetleri doğrusu bizi çok etkiledi. Marifet iltifata tabidir. Çocuklarımızın marifetleri de böylesine güzel bir şekilde sergilendiği için çok mutlu olduk. Onların özgün eserler meydana getirmesi bizi fazlasıyla etkiledi. Tebrik ediyoruz. Aynı çalışmaların aynı yoğunlukta devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAHA TURŞAK 2020-12-16 09:37:33

HELAL OLSUN AHMET YESEVİ İMAM HATİP ORTAOKULU BENİM ESKİ OKULUM İŞALLAH DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATARSINIZ GENÇLER