Editör
Editör
13 Haziran 2019 Perşembe 13:42
Kodlama projeleriyle geleceğe yön verecekler

Manisa'da uygulanmaya başlanan ve tüm Türkiye'ye yayılan kodlama atölyelerinde oluşturulan ve geleceğin teknolojilerinin kullanıldığı çalışmalar Avrupa'nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City'de sergilendi.Manisa Valiliği ve Vestel işbirliği ile düzenlenen Kodlama Festivaline 20 ilden 300’ün üzerinde öğrenci katıldı. Sergi açılışına Manisa Valisi Ahmet Deniz, Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, vali yardımcıları, kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Vestel Kurutma Makinesi Fabrikasında gerçekleştirilen sergide projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden bilgi alan Vali Deniz öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Festival kapsamında kod yazıp çeşitli robotlar üreten ve hayatı kolaylaştırıcı buluşlara imza atan öğrencilerin projeleri büyü ilgi gördü.

YENİ TEKNOLOJİLER TANITILDI

Sergide ayrıca Vestel tarafından üretilen ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan 5 tepsili fırının da tanıtımı yapıldı. 5 tepsinin aynı anda kullanılabildiği fırının kapağı açıldığında sıcak havanın dışarı kaçmasını engelleyen bir sistem sayesinde fırın kapağının açılması sırasında içerideki havanın dışarı kaçmasının engellendiği ifade edildi.

GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, kodlama festivaline ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu projenin Vestel'de olması çok anlamlı ve çok önemli bizler açısından. Çünkü genç arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar tamamen gelecek teknolojiler üzerine, kodlama üzerine kurulu teknolojiler için burada bulunuyoruz. Bu tür çalışmaların da ülkemizdeki yerli ve teknolojide öncü kuruluşlarında olması çok anlamlı, çünkü gençlerimiz okullarında yapmış oldukları uygulamaları burada görme şanslarına sahip oluyor. Bu da onların geleceğe olan öz güvenlerini arttırmakta ve kendi yapacakları başarıları ileride bu tür kurumlarda sonuca ulaşmasını görmeleri açısından önemlidir" dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz de, kodlamanın öne çıktığı bir çağda yaşadıklarını ifade etti. Deniz, "Dijital bir çağda yaşıyoruz. Artık kodlamanın, yapay zekanın, otomasyonun ön plana çıktığı endüstri 4.0'ın konuşulduğu bir çağdayız. Bunu yakalayabilmek için çocuklarımızın bu inovasyon kültürünü teknolojiye yakınlığını aşılamak lazım. Onu da bu ortamlarda göstermek lazım. Vestel ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde çocuklarımızın projelerini, sunumlarını, heyecanını ve coşkusunu görünce çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.Festivalin sonunda en iyi kodlama projeleri seçilecek ve gençler ödüllendirilecek. / Nermin UÇTU

Son Güncelleme: 13.06.2019 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.