06 Aralık 2017 Çarşamba 16:02
Gençler geleceği MAGİAD ile kodluyor

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), "MAGİAD ile Geleceği Kodluyoruz" projesi kapsamında, Manisa il genelindeki okullarda, öğrencilerle buluşarak üçüncü çalışma gününü geride bıraktı.

MAGİAD, Yunusemre, Şehzadeler, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerle bir araya gelerek kodlamanın ne olduğunu ve nasıl kodlama yapıldığını uygulayarak bilgilendirdi. İlk üç günde MAGİAD, MAGİAD Öğrenci Temsilciliği ile birlikte kod okur yazarlığı ile ilgili yaklaşık bin 500 öğrenciye ulaşarak geleceği kodlamaya devam ediyor.

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Günümüzde kod okur-yazarlığı önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Kod yazmanın inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik ettiğine inanıyoruz. MAGİAD olarak özellikle teknoloji alanındaki hızlı dönüşümü ve gelişen yeni kavramları hem ulusal, hem de uluslararası anlamda takip ediyoruz. Genç girişimcilerin özellikle teknoloji alanındaki projelere çalışmalara yoğunlaştığını görüyoruz. Dünyada artık rekabet alanı teknoloji. Biz de çocuklarımızı ve gençlerimizi tüketici bir yapıdan çıkarıp, üretici haline getirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle dernek olarak ‘MAGİAD’la Geleceği Kodluyoruz’ isimli bir projesinin ilk üç gününü tamamladık” dedi.

"Yeşilay ile ortak hareket ediyoruz"

Başkan Ömer Geriter, çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak için kodlama projesinde Yeşilay Manisa Şubesi’yle ortak hareket ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak da en büyük görevimiz. Bu nedenle çocuklarımıza kodlama öğretirken, Yeşilay Manisa Şubesi ile de ortak bir proje hazırladık. Minik öğrencilere Yeşilay’ı tanıtıcı broşürler ve boyama kitabı ile kırtasiye ürünleri hediye ediyoruz. Kodlama yaparken de aynı zamanda bağımlılıklar ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Bugün itibariyle bin 500 öğrenciye ulaştığımız projemizde hedefimiz olan 5 bin 555 öğrenciye ulaşacağız.”

Program sonunda MAGİAD, öğrencilere sertifikalarını verdi. Dört gün daha devam edecek olan bu program kapsamında, saat 09.00 ile 16.00 arasında il genelinde belirli okullarda öğrenciler geleceği kodlamaya devam edecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.