Aytaç Kumbaracıoğlu
Aytaç Kumbaracıoğlu
16 Nisan 2018 Pazartesi 12:40
Vestel’in adıyla dolandırdılar iddiası!

Manisa’da inşaat malzemeleri satışı sektöründe bulunan mağdur bir esnaf, iddiasına göre başından geçen inanılmaz dolandırıcılık hikayesini anlattı. Kendi canının yandığını, Manisa’da sektörde pek çok esnafın da bu tuzağa düştüğünü belirten mağdur, tüm sektörü uyardı. Vestel’in adını kullanarak tuzak kurduğu iddia edilen dolandırıcıların, Ege Bölgesi’nde ve Bursa’da çok sayıda esnaftan vurgun yaptığı kaydedildi. İddiaya göre dolandırıcılar, whatsapp’ta Vestel’in üst düzey müdürü Ali Kindap ismini ve Zorlu logosunu kullanarak piyasayı ağına düşürüyor.

ELDEN ÇIKMASI EN KOLAY ÜRÜNÜ İSTEDİLER

İnanılmaz dolandırıcılık hikayesinde Vestel’in adını kullandığı iddia edilen kişi yada kişiler, Alaşehir’de termik santral inşaatında kullanılmak üzere malzeme temini için ismini vermek istemeyen mağdur esnafı aradı. Manisa merkezde yapı marketi bulunan esnaf, “Bir gün iş yeri telefonunum çaldı. Açtım, arayan kişi Vestel’den ‘Ali Kindap’ isimli bir müdür olduğunu, Alaşehir’deki termik inşaatında kullanmak üzere acil malzemeye ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Bana ne istediğini söyledi. İstediği şey, piyasada en kolay elden çıkarılabilecek olan beyaz boyaydı. En kolay elden çıkacak şeydir çünkü diğer boyaların yapımında da beyaz boya kullanılır.” diye konuştu.

WHATSAPP’TA ZORLU LOGOSU VE MÜDÜR İSMİ

Birkaç görüşmeden sonra cep telefonları üzerinden konuştuklarını ve whatsapp’tan konuşmaya başladıklarını belirten mağdur esnaf, “Whatsapp’ta profil fotoğrafı Zorlu Holding’in amblemiydi. Whatsapp ismi ise Ali Kindap’tı. Önce Vestel’de çalışan bir arkadaşıma, Ali Kindap diye bir müdürün var olup olmadığını sordum ve kendisinden edindiğim bilgiye göre Vestel’de üst düzey görevde bu isimli bir müdürün var olduğuydu. Bunu öğrenince rahatladım.” dedi.

KONUŞMALARIYLA GÜVEN VERDİLER

Ardından istenilen sipariş için fiyat verdiğini belirten mağdur esnaf, “Kaliteli bir markanın en iyi boyasının fiyatını verdim. Yani 1. Sınıf malzeme fiyatını verdim. Ancak karşı taraf, Alaşehir’deki termik inşaatında bu kadar pahalı bir boyaya gerek olmadığını belirterek, daha uygun bir şey istedi. Ama yine TSE belgeli olmasını talep etti. Bunları söyleyince, ‘demek ki gerçekten işten anlayan birisiymiş’ diyerek yine içim rahatladı. Konuşmalarımız ve bu yaşananlar bana güven verdi.” ifadelerini kullandı.

AYRI BİR NAKLİYECİ GÖNDERDİLER

Toplam 11 bin liralık sipariş aldığını belirten mağdur esnaf, “Bana nakliye yapmamamı, kendisinin araçlarının olduğunu ve 1 gün sonra gönderip malzemeyi aldıracağını söyledi. 1 gün sonra, bir Transit geldi ve malzemeyi almak istedi. Gelen araç 43 plakaydı. Şoförü lafa tutarak kartını istedim. Nakliyeci olduğu belirtilen kartını bana verdi. Hemen kartta bulunan sabit numarayı aradım ve bir araç istedim, telefondaki kişi araçlarının Manisa’da olduğunu söyleyince yine rahatladım. Malzemeyi araca yükledik ve faturayı nakliyeciye vererek, oraya gittiğinde kaşeletip bana fotoğrafını atmasını istedim, o da tamam dedi” diye anlattı.

ÖNCE VESTEL’E SONRA TURGUTLU’YA

İçindeki huzursuzluk nedeniyle nakliyeciyi sürekli aradığını belirten mağdur esnaf, “İlk olarak Vestel’in fabrikasına gitmiş. Oradan, Alaşehir’e gönderilmiş. Daha sonra Alaşehir’e değil Turgutlu’ya yönlendirilmiş ve orada malzemeyi indirmesi söylenmiş. Nakliyeci beni arayıp bilgilendirmek istemiş fakat ben telefonu duymayınca malzemeyi indirmiş. Bir süre sonra dönüş yaptığımda ise malzemeyi Turgutlu’ya indirdiğini söyledi. Burada bir terslik olduğunu anladım. ‘Alaşehir’de boyayı yapacak kişiler buradaymış’ dedi. Faturayı sorduğumda ise, ‘almadılar ve kaşelemediler’ dedi. İndirdiği yerin fotoğraflarını bana gönderdi. Burada dolandırıldığımı anladım.” dedi.

GERÇEK ALİ KİNDAP’A ULAŞINCA ŞOK OLDU

Malzemenin Turgutlu’daki bir yapı markete indirildiğini anlatan mağdur esnaf, “Bu sektörde faturasız mal çalıntı maldır. Bunu almak da çalıntı mal olduğunu bilerek almaktır. Bunlar büyük bir dolandırıcı çetesiymiş. Hemen Vestel ile ve Ali Kindap isimli müdürle sekreteri üzerinden irtibata geçtim. Bu kişi böyle bir talepte bulunmadıklarını belirtti. Ayrıca Manisa’da değil İstanbul’da görev yapan bir müdürmüş. Onlar da konunun hukuki takipçisi olacaklarını belirtti. Malımın peşine düştüm ve ortadaki tezgahı anladım. Malımın bir kısmını kurtardım ama büyük tabloyu gördüm.” şeklinde konuştu.

ALAŞEHİR, SALİHLİ, İZMİR, BURSA, UŞAK

Manisa’da, Alaşehir’de, Salihli’de çok sayıda esnafın bu şekilde dolandırıldığını iddia eden, İzmir, Uşak ve hatta Bursa’da da bunun yaşandığını öğrendiğini belirten mağdur esnaf, “Bu adamlar 10 liralık malı benden alıp, 4 liraya başkasına faturasız satıyor. Bir diğer esnafta 20 bin liralık mal almışlar ve 9 bin liraya başkasına teklif etmişler. Ancak Vestel’in tüm bilgilerini paylaşmaları, bu kadar ince ayrıntıyla çalışmaları, bizi bu tongaya düşürdü. Umarız başkaları da bunu yaşamaz. İşlerin yokluk döneminde bu tür dolandırıcılara karşı tanıdığım herkesi arayarak uyarıyorum” dedi.

Son Güncelleme: 18.04.2018 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğukan 2018-09-29 11:28:10

vesteli dolandıran dolandırana başında durmuyorlarki amaçları parayı hep beraber kaldırmak. akdeniz bölgesi bu konuda revaşta bölge müdürleride işin içinde araştırsınlar üst yöneticileri ! adamların banakalara yüzbinlerce lira borcu var ama adamlar 50-100 milyon lira vestele malımız var diye tapu gösterip mal alıyorlar nasıl da alabiliyorlar ? bölge müdürlükleri bu işin içinde olmasa alabilirler mi ? alamaz hepsi bir düzen kurmuş gidiyor . olan bu ülkeye emekçilere oluyor