Editör
Editör
13 Ekim 2017 Cuma 11:13
Sır cinayette 1 tutuklama daha

Şehzadeler İlçesi’nin kırsal mahallerinden biri olan Hamzabeyli Mahallesi'ndeki kahvehanesini 19 Şubat 2012'de, açmaya giden Mehmet Aydemir (45), Fidanlık Sokak'tan geçerken, komşusu Sabri Akkoç'u (44) evinin kapısının önünde kanlar içinde hareketsiz yatarken gördü. Akkoç'un yanına giden Aydemir, boğazının kesildiğini fark edince, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Akkoç'un öldüğünü belirledi. Eve giren jandarmalar, mutfak kapısı önünde çiftçi Sabri Akkoç'un eşi Sibel Akkoç'un (41) da boğazı kesilmiş cesediyle karşılaştı. 

Evin penceresinde bulunan parmak izinden yola çıkan jandarma ekipleri, olay günü bir fabrikanın güvenlik kamerasından Hamzabeyli'ye girip çıktığı belirlenen yüzü poşuyla kapatılmış bir kişinin eşkalini belirmek için çalışma başlattı. Mahallede yaşayan çok sayıda kişinin parmak izi alındı. Ancak üzerinden geçen 5 yıllık zamana rağmen Akkoç çifti cinayetinin üzerindeki sır perdesi aralamadı. Geçen süre zarfında 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında cinayetle yakından ilgilenen savcı Mehmet Kaya görevden uzaklaştırılırken, dosyayı araştıran Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı, FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edildi.

6 EKİM 2016’DE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Sır cinayetle ilgili derin araştırma yürüten İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma istihbarat ekibi, ilk olarak Hamzabeyli Mahallesi’nde sürekli geçen ve 10 hırsızlık olayından sabıkalı E.C.’yi(35) tespit etti. E.C. üzerinden teknik takip başlatan jandarma istihbarat ekipleri, şüphelinin cep telefonu sinyallerinden cinayet günü Hamzabeyli’de olduğunu ve görgü tanıklarının da şahsı doğruladığı öğrenildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan E.C., daha sonra 6 Ekim 2016 tarihinde cinayet şüphelisiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İKİNCİ BİR ŞAHIS DAHA TESPİT EDİLDİ

Teknik takibi derinleştiren jandarma istihbarat ekipleri, E.C.’nin cinayeti tek başına işleyemeyeceği şüphesi üzerinden hareket ederek ikinci bir şahsız üzerinde durmaya başladı. E.C.’nin telefon kayıtlarını incelemeye başlayan jandarma, şüphelinin cinayet günü öncesi, cinayet günü ve sonrasında İ.Y.(31) isimli şahsı aradığını tespit etti. İ.Y. isimli şahıs üzerinde yoğunlaşan jandarma, ikinci şüphelinin E.C.’nin çocukluk arkadaşı olduğu ve ikisinin uyuşturucu kullanmak için sürekli Hamzabeyli Mahallesi çevresine gittiğini tespit etti. İddialara göre İ.Y.’nin cinayet günü mahallede olduğu görgü tanıklarını ifadelerinde de tespit edildiği öğrenildi. İki şüphelinin üzerindeki teknik takibi derinleştiren jandarma istihbarat ekipleri, cinayet günü iki şüphelinin cep telefonu sinyallerinin Hamzabeyli Mahallesi’nde olduğunu tespit etti. İki şüphelinin ayrıca cinayet günü Hamzabeyli Mahallesi’ne yakın Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde bir arkadaşlarının otomobilini çaldığı ve görgü tanıklarını ifadelerinde ikisinin de aynı otomobilde olduğu tespit edildi. 

Yapılan teknik incelemelerde ve görgü tanıklarının ifadeleri sonrasında ikinci şüpheli İ.Y., 10 Ekim 2017 tarihinde Yunusemre İlçesi Uncubozköy Mahallesi’ndeki evinden jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan İ.Y. jandarmadaki sorgusunun ardından 11 Ekim 2017 tarihinde sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından cinayet zanlısı şüphelisiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.Y.’nin jandarmadaki ilk ifadesinde cinayeti işlemediğini ve cinayet günü Hamzabeyli mahallesinde olmadığını ifade ettiği öğrenildi. 

2016’DA İKİ BIÇAK BULUNDU

Hamzabeyli cinayeti soruşturması kapsamında gizli bir tanığın ifadesi doğrultusunda 2016 yılında Hamzabeyli ile Aşağı Çobanisa Mahalleri arasındaki bir bağlık alanda toprağa gömülü olarak iki adet ekmek bıçağı bulundu. Kriminal gönderilen iki bıçak üzerinde yapılan inceleme sonrasında, “Bu iki bıçakla böyle bir cinayetin işlenebileceği’ raporunun çıktığı öğrenildi. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.