07 Kasım 2017 Salı 11:00
Sabaha karşı çıkan yangında canlarını son anda kurtardılar

Manisa’da sabaha karşı tadilatta olan bir iş yerinde başlayan yangın, binanın ön cephesinde bulunan mantolamayı da tutuşturunca 6 katlı bina kullanılamaz hale geldi. Büyük paniğin yaşandığı yangında binada oturan vatandaşlar canlarını son anda kurtardı.

Yangın, sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Peker Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 6 katlı binanın girişinde bulunan ve tadilatta olan bir kafede elektrik kontağından yangın çıktı. Dükkanın içerisini saran alevler daha sonra dükkanın önünü kapatmak için bulunan brandayı tutuşturdu. Dükkanda büyüyen alevler ve tutuşan branda binanın dış cephe kaplaması olan mantolamayı da tutuşturunca alevler bütün binayı bir anda sardı. Binadakilerin ve çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesine rağmen yangın güçlükle söndürülebildi. Ölen ya da yaralananın bulunmadığı yangında bina kullanılamaz hale geldi. İlk 3 katı boş olan binada son 3 katta kalan vatandaşlar yangını fark etmeleriyle birlikte binayı terk etti. Dumanların merdivenlere ulaşmaması ise olası bir faciayı önledi.

"Annem 1 dakikayla kendini kurtarmış"

Ablası Zeliha San ile kalan annesi Ayşe Çatal’ın kendisini son anda kurtardığını söyleyen binanın 4. kat sahibi Tahir Çatal, "95 yaşındaki annem 1 dakikayla kendini kurtarmış. Tam da yanan yerde, salonda takırtılar olduğunu duyuyor. O anda uyanmış, alevler sarmış. 1 dakikayla kurtarmış kendisini. Hatta ayakkabılarını giyemeden merdivenlerden çıkarmışlar. Zorla yürüyordu. Ben de sabah 05.00’te geldim. Ev komple yanmış. Öbür taraflara da girilecek gibi değil" dedi.

Büyük maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.