10 Ekim 2017 Salı 14:18
MİDDER, FETÖ davalarına müdahil oluyor

Kısa adı MİDDER olan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği, 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) davalarına müdahil olmak için başvuruda bulunarak Manisa Adalet Sarayı bahçesine çadır kurdu.

MİDDER Manisa İl Teşkilatı, FETÖ davalarını takip etmek için Manisa Adalet Sarayı Bahçesinde çadır kurdu. Kurulan çadırı AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Diyanet-Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Özdemir ziyaret etti.

“Davalara müdahil olmaya devam edeceğiz”

Kurulan çadırda gazetecilere açıklamada bulunan MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, “Bugün FETÖ/PYD paralel devlet yapılanması davalarına müdahil olmak üzere tüm teşkilatımızla beraber Manisa Adliyesi’nde yerimizi aldık. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği olarak, tüm yargılamalara müdahil olmaya devam ediyoruz. Dün Silivri’deydik, Sincan’daydık, Ankara’da, Siirt’te ve Malatya’da davaların görüldüğü her yerde halkımızın milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Manisa’da geçen hafta FETÖ/PYD davaları görülmeye başlandı. İddianameler hazırlandı, savunmalar alınıyor. İnşallah devletimizin, milletimizin talep ettiği güzel sonuçlar açıklanacağını ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanı suikast davası geçen hafta sonuçlandı. Oradaki hainler hak ettikleri cezaları aldı. İnşallah Türkiye’nin her yerinde görülen davalarda hak ettikleri cezaların en büyüğünü alacaklarını ümit ediyoruz. Biz her daim isminin içerisinde 15 Temmuz’u barındıran bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Davalara müdahil olmaya devam edeceğiz. Ülkemizde böyle bir hain saldırının bir daha gerçekleşmemesi için terörist eylemlerinde bulunulmaması için her zaman devletimizin yanında olacağız” diye konuştu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise, “15 Temmuz hain darbe girişiminden milletimize çok acı çektirdiler. Ondan önce ve ondan sonrasında AK Parti olarak, MİDDER gibi bunların takipçisiyiz. Bundan da vazgeçmeyeceğiz. Bu işe kalkışan zihniyetlerin en sonuncusu yargılana kadar, ceza alınca kadar tarafız. MİDDER’i bu konuda tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.