Editör
Editör
18 Ekim 2018 Perşembe 11:08
Manisa mı Teksas mı?

Bu sesi kim kontrol edecek

Prestijli yaşam alanları ve dev bütçeli işletmeleri ile Manisa’nın dünyaya açılan penceresi Güzelyurt Mahallesi’nin sakinleri, yüksek gürültülü sokak düğünleri ve silah sesleri nedeniyle evlerinin balkon ve pencerelerini dahi açamıyor. Şikayet için telefona sarılan vatandaş çözüm bulamıyor. Çünkü emniyet topu belediyeye, belediye çevre ve şehircilik müdürlüğüne, müdürlük ise zabıta ekiplerine atıyor. Evlerinde oturamaz hale gelen mahalle sakinleri, uzun bir süredir çözülmeyen problemler nedeniyle artık yaka silkiyor.

Kafayı bulan silahına sarılıyor!

Benzer bir durum Uncubozköy’de de geçerli. Mahallenin üst kısmında bulunan ve Kent Ormanı olarak bilinen alanda neredeyse her gece çatışma çıkmışçasına silahlar patlıyor. MCBÜ Sağlık Kampüsü’nün hemen üstü, ormanlık alanın başlangıcı ise alkol bağımlılarının bataklığına dönmüş durumda. İddiaya göre burada alkol alan kişiler, soluğu ormanlık alanda alarak rastgele havaya ateş açıyor. Mahalle sakinleri, koca bir yaz mevsimi boyunca şikayet etmekten bile artık bıktıklarını belirtiyor. Ancak sorunları hala çözülmüş değil.

- Türkiye’nin en güzide illeri arasında yer alan Manisa’nın kent merkezinde, son zamanlarda yaşanan problemler, vatandaşın canını sıkıyor. Manisa merkezinin en nezih yaşam alanları olan Güzelyurt Mahallesi ve Uncubozköy Mahallesi sakinleri, artık her gece silah sesleri yüzünden diken üstünde yaşıyor! Ayrıca, yüksek desibelli sokak düğünleri de vatandaşa ızdırap oluyor!

Prestijli yaşam alanları, kafeleri ve restoranları ile Manisa’nın dünyaya açılan penceresi olan 2 semti, uzun süredir çözülemeyen problemlerle boğuşuyor. Kentin en değerli iki bölgesinde oturan vatandaşlar, sokak düğünlerindeki gürültü nedeniyle evlerinde oturamıyor. Özellikle yüksek katlı yaşam alanlarının olduğu Güzelyurt Mahallesi’nde, çevre mahallelerden gelen sokak düğünü gürültüleri, adeta evlerin içindeymişçesine rahatsız ediyor.

Mahalle sakinleri ise şikayet etmekten bıkmış durumda. Edinilen bilgilere göre kontrolde bir karmaşa söz konusu. Çünkü iddiaya göre vatandaş muhattap bulamıyor! Konuya çözüm için telefona sarılan vatandaş, bir emniyet müdürlüğüne, bir belediye; bir çevre şehircilik müdürlüğüne bir zabıtaya yönlendirilip çaresiz kalıyor.

Bu iki semtin bir diğer problemi ise silah sesleri! Uncubozköy Mahallesi’nin üst kısmında bulunan Kent Ormanı’ndan teksası andırmayacak derecede gelen silah sesleri, Güzelyurt Mahallesi’nde de çevre mahallelerden gelecek şekilde rahatsızlık yaratıyor. Edinilen bilgiye göre mahalle sakinleri, her gece şikayet etmek için bir biriyle anlaşıyor ve sırayla bir apartman arayıp şikayetçi oluyor. Ancak sorun, aylardır çözülemiyor.

Manisa’da trafik probleminin yanı sıra en büyük 2 sıkıntısı olan bu konularda nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu olmuş durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.