Aytaç Kumbaracıoğlu
Aytaç Kumbaracıoğlu
11 Nisan 2018 Çarşamba 09:15
Hırsızlığın böylesi film olur!

Manisa’da görenlerin gözlerine, duyanların kulaklarına inanamayacağı, filmlere dahi konu olabilecek bir hırsızlık olayı yaşandı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki tarihi Havuzlu Çarşı’daki 4 dükkana önceki gece hırsız girdi.

ÖNCE VİTRİNDEN PERUK ÇALDI

Yaklaşık 3 saat pasajda kalan hırsızın yaptıkları şaşkına çevirdi. Saat 01:50 sularında Havuzlu Çarşı’ya giren hırsız, önce ‘Hanzade Çeyiz’ isimli Tarık Yasin’e ait dükkanın vitrin camını kapı sanarak kırdı, buradan giremeyince kapıyı fark etti ve kapının camlarını kırarak içeriye girdi. Dükkanı talan eden hırsız, vitrinde duran mankenin kafasında takılı olan peruğu aldı ve kendi kafasına taktı.

CAMLARI KIRIP TİTİZLİKLE TOPLADI

Ardından hemen yanında bulunan ve ‘Yüncü Nazan’ olarak bilinen dükkana giren hırsız, burada da istediğini bulamayınca dükkanı yine talan etti ve yaklaşık 500 liralık zarar verdiği dükkandan da çıkarak, bir yanında bulunan Serkan Atılgan’a ait ‘Atılgan İç Giyim ve Çeyiz’ isimli dükkana girdi.

Hırsız, bu dükkana girerken, büyük bir titizlikle çalıştı. Önce, yerden aldığı bir karo taşla dükkanın camlarını kırdı. Ardından çevrede bir tur atıp, sesi duyan olup olmadığını kontrol etti ve tekrar dükkan önüne geldi. Kırdığı camları kapının önünden tek tek eldivenle toplayan hırsız, camları havuz kenarına düzenli bir şekilde bıraktı ve ardından dükkana girdi.

KAMERAYA BAKIP GÖBEK ATTI

Hırsız, ‘Atılgan Çeyiz’ isimli bu dükkanda, önce laptop’u söktü, ardından bir takım pijama çıkardı ve baktı; beğenmeyince de geriye fırlattı. Buradan parfüm reyonuna geçen hırsız, parfümleri sıkmadan önce koklayarak kontrol etti ve beğendiğini aldı. Aynı şekilde kendisine beğendiği cüzdan ve kemeri de alan hırsız, bunları bir torbaya koyarak dışarıdaki havuzun yanına götürdü. Hırsız ardından tekrar dükkana girdi ve kameraya bakarak dans etmeye başladı. Bu görüntüler, iş yeri sahibini de komşularını da polisi de şaşkına çevirdi. Saçına peruk, kafasına kapşon, yüzüne de eşarp takan hırsızın sureti ise tam belli olmadı.

YATAK KEYFİNİ DE UNUTMADI

‘Atılgan Çeyiz’ isimli işyerinden bin lira nakit para, laptop, parfüm, cüzdan, kemer ve işyeri sahibinin ceket ve yeleğini alan hırsız, ardından pasaj içine girerek Serdar Özalp’e ait ‘Özalpler Çeyiz’ isimli iş yerine girdi. Hırsız, buranın camlarını ise, bir önceki dükkandan çaldığı laptopla kırdı. İçeriye girdiğince önce dükkanda bulunan yatağa yatan hırsızın bu görüntüsü de izleyenleri şaşkına çevirdi. Bir süre yatak keyfi yapan hırsız, ardından bu dükkanı da talan etti ve bir adet laptop ile bir adet televizyon çaldı.

BÜYÜK ABDESTİNİ YAPTI

Havuzlu Çarşı’yı şaşkına çeviren bu hırsızlık olayında 4 dükkandan bu değerli eşyaların yanı sıra eşarp, havlu, çeyiz seti gibi ürünler de çalan hırsız, 01:50 sularında girdiği pasajdan, tahminlere göre 04:00 ile 04:30 arasında elini kolunu sallaya sallaya çıktı.

Hırsızlık yaptığı süre boyunca oldukça rahat olduğu gözlemlenen hırsızın, pasajdaki bazı güvenlik kameralarını tahta sopalar yardımıyla yönünü çevirdiği ve bir ayakkabı kutusu içine büyük abdestini de yaptığı öğrenildi.

PİZZACI FARK ETTİ

‘Bu kadarına da pes’ dedirtecek olay sonrası esnaf gün boyu şaşkınlığı üzerinden atamadı. Olay, saat 05:00 sularında pasaja gelen pizzacının, yanındaki Hanzade Çeyiz’in camlarının kırık olduğunu görüp sahibine haber vermesiyle ortaya çıktı. Hanzade Çeyiz’in sahibi Tarık Yasin ise dükkanına gelirken, diğer dükkanların da camlarının kırık olduğu öğrenilince olayın boyutu ortaya çıktı. Polis ekipleri, tüm kamera kayıtlarını alarak soruşturma başlattı ve her yerde hırsızı arıyor.

ÇARŞININ GÖBEĞİNDE BÖYLESİ

Mağdur esnaf ise oldukça endişeli. Esnaf Tarık Yasin, “Burası çarşının göbeği. Hırsız geliyor, camları indiriyor, yapmadığını bırakmıyor, onca saat boyunca kimse bunu duymadan görmeden elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gidiyor. Buraya belediyemiz mi el atacak emniyetimiz mi el atacak, buranın bir şekilde bu durumdan temizlenmesi gerekiyor. Burada 50’den fazla dükkan var ve bu ilk olay değil. Ama burası saat gece yarısında sonra benim diyen erkek dahi geçemez buradan” dedi.

UMARIZ YAKALANIR

Bir diğer mağdur esnaf Serkan Atılgan ise söylenecek bir söz olmadığını, olayın son noktasında olduklarını vurguladı. Yaşananların film gibi olduğuna değinen Atılgan, “Adam geliyor, kafasına göre takılıyor, peruk takıyor, dükkandaki duvarda asılı olan siftah parasını çerçeveden çıkarıp cebine atıyor, kameraya bakarak oyun oynayıp göbek atıyor, öbür tarafa gidip yatağa yatıyor ve saatler sonra çarşımıza imzasını da atarak (dışkısını kast ederek) gidiyor. Umarız en kısa sürede bulunur” dedi. (Aytaç KUMBARACIOĞLU)

Son Güncelleme: 18.04.2018 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.