12 Ekim 2017 Perşembe 13:19
Hamzabeyli’deki karı-koca cinayetiyle ilgili bir kişi daha tutuklandı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 19 Şubat 2012 tarihinde evlerinde boğazları kesilerek öldürülen Sibel ve Sabri Akkoç çiftinin katil zanlısı olduğu iddia edilen bir kişi daha tutuklandı. Geçen yıl da olayla ilgili bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İlçeye bağlı Hamzabeyli Mahallesinde manavlık yaparak geçimlerini sağlayan Sabri Akkoç (44) ve eşi Sibel Akkoç (41), 19 Şubat 2012 günü evlerinde boğazları kesilmiş halde bulundu. Sabah 06.00 sıralarında kahvesini açmaya giden Mehmet A., Fidanlık Sokaktan geçerken komşusu Sabri Akkoç’u evinin kapısının önünde kanlar içinde hareketsiz yatarken gördü. Sabri Akkoç’un yanına giderek boğazının kesildiğini fark eden kahvehaneci Mehmet A., önce Acil 112’ye ardından jandarmaya haber verdi. Sabri Akkoç’u evinin kapısı önünde boğazı kesilmiş olarak ölü bulan Acil 112 sağlık ekipleri, evin içine girdiklerinde eşi Sibel Akkoç’u da mutfak kapısının önünde boğazı kesilmiş olarak ölü buldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, evin çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, evde araştırma yaptı. Cinayeti işleyen kişi veya kişilerin evin mutfak penceresinden girdiği ve ardından evin arka odasındaki odanın penceresinden kaçtığı belirtildi. Yapılan ilk incelemelerde Sabri Akkoç’un kollarında bıçak darbeleri olduğu, eve giren kişi veya kişilerle yaşadığı boğuşmanın ardından boğazının kesildiği ve Akkoç’un kanlar içerisinde yardım istemek için evinin kapısına kadar gittiği tespit edildi.

İlk tutuklama geçen yıl

Uzun süre aydınlatılamayan olayın ardından geçtiğimiz yıl sır cinayetle ilgili bir kişi tutuklandı. Sır cinayetle ilgili jandarma istihbarat ekibi, ilk olarak Hamzabeyli Mahallesinde hırsızlıktan sabıkalı 35 yaşındaki E.C.’yi tespit etti. Ekipler, şüphelinin cep telefonu sinyallerinden cinayet günü Hamzabeyli’de olduğunu belirledi. Görgü tanıklarının da şüpheliyi teşhis ettiği öğrenilirken jandarma tarafından gözaltına alınan E.C., geçen yıl 6 Ekim’de sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bir kişi daha tutuklandı

Cinayet ile ilgili soruşturmasını derinleştiren ekipler tutuklu bulunan E.C.’nin telefon kayıtlarından bir kişiye daha ulaştı. Ekipler, şüphelinin cinayet günü öncesi, cinayet günü ve sonrasında İ.Y. isimli bir kişiyi aradığını tespit etti. Şüpeli İ.Y.’nin tutuklu bulunan E.C. ile çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, İ.Y.’nin de cinayet günü mahallede olduğu belirlendi. Geçtiğimiz Salı günü gözaltına alınan İ.Y., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.Y.’nin jandarmadaki ifadesinde, cinayet işlemediğini ve olayla ilgisinin olmadığını söylediği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.