Editör
Editör
08 Mart 2019 Cuma 18:19
Hamzabeyli cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

Manisa’nın Şehzadeler İlçesine bağlı Hamzabeyli Mahallesinde manavlık yaparak geçimlerini sağlayan Sabri Akkoç (44) ve eşi Sibel Akkoç (41), 19 Şubat 2012 günü evlerinde boğazları kesilmiş halde bulundu. Sabah 06.00 sıralarında kahvesini açmaya giden komşu

Sabri Akkoç’u evinin kapısının önünde kanlar içinde hareketsiz yatarken gördü. Sabri Akkoç’un yanına giderek boğazının kesildiğini fark eden kahvehaneci önce Acil 112’ye, ardından jandarmaya haber verdi. Acil 112 sağlık ekipleri, evin içine girdiklerinde eşi Sibel Akkoç’u da mutfak kapısının önünde boğazı kesilmiş olarak buldu. Yapılan incelemelerde Sabri Akkoç’un kollarında bıçak darbeleri olduğu, eve giren kişi veya kişilerle yaşadığı boğuşmanın ardından boğazının kesildiği ve Akkoç’un kanlar içerisinde yardım istemek için evinin kapısına kadar gittiği tespit edildi.

CİNAYET SİLAHI İKİ BIÇAĞI GÖMMÜŞLER

Cinayetin ardından Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tek tek görgü tanıkları ile konuştu, deliller incelendi. Sır cinayetin ardından 2017 yılında hırsızlıktan sabıkaları bulunan iki kişi gözaltına alınıp sorgulandı. Şüphelilerden Engin C. ve İrfan Y. cinayeti işlediklerini kabul etmedi. Ancak Manisa İl Jandarma ekipleri sanıkların beyanlarıyla haberleşme takip sistemi kayıtlarının(HTS)birbirini tutmadığını ortaya çıkardı. Şüpheliler üzerinde derinleştirilen soruşturma kapsamında hırsızlıktan sabıkalı olan Engin C. ve İrfan Y.’nin cinayetin yaşandığı tarihlerde Hamzabeyli Mahallesi’ne girip çıktığını tespit edildi. Karı kocayı öldürmekle suçlanan iki kişi suçlamaları kabul etmedi ve olay tarihinde İzmir’de olduklarını savundu. Araştırmayı derinleştiren jandarma ekipleri gizli tanık beyanı ile bu iki kişinin Hamzabeyli ve Çobanisa Mahalleleri arasında üzüm bağına iki bıçağı gömdüğünü ortaya çıkardı.Cinayet silahı bıçaklar İzmir Adli Tıp Kurumana gönderildi ve bu bıçaklarla cinayet işlenebileceğine ilişkin rapor geldi.  

2’ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI VERİLDİ

Delillerin güçlenmesi ile 2017 yılında hapse atılan Engin C. ve İrfan Y. dün Manisa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son defa hakim karşısına çıktı. İddianamede iki kişinin eve hırsızlık amaçlı girdiği, Sabri ve Sibel Akkoç çiftçinin ev almak için biriktirdikleri paraları evde sakladıklarını bildikleri yer aldı.Engin C. ve İrfan Y., ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

7 YIL SONRA YÜREĞİ SOĞUDU

Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başarılı çalışması sonunda cinayetin aydınlatılmasıyla Sibel Akkoç’un annesi Saadet Gediz, büyük mutluluk yaşadı. 7 yıl boyunca evladının ve damadının katillerinin bulunması ve cezalarını çekmesini isteyen anne Saadet Gediz, adaletin yerini bulduğunu söyledi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.