08 Haziran 2018 Cuma 23:38
FETÖ’nün emniyet yapılanmasına ceza yağdı

Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ve emniyet özel kalem müdürünün de bulunduğu 14 sanık hakkında hapis kararı çıktı.

FETÖ’nün Manisa’daki emniyet yapılanmasına ilişkin Manisa 2’nci ve 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davalarda zanlılara ceza yağdı. Duruşmalara tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Davada eski Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Ç.’nin koruması Mustafa U. ve Özel Kalem Müdürü Cihan Y. ile eski Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Veli G., eski Köprübaşı İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Y., eski sivil memur Kibar Ç., eski komiserler Halil İbrahim Ç., Burhan K., Özcan T. ve Atilla Ç. eski asayiş müdürü Mustafa K., eski polis memuru Abdullah D., eski güvenlik müdürü Murat A., eski şube müdürü Alper A. ve öğretmen Zeki B. üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Örgütle bağlantısının olmadığını iddia eden sanıklar, beraat talebinde bulundu. Duruşma savcısı, esas haklarındaki mütalaasında, sanıkların örgütle bağlantılı olduklarını ifade ederek, cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyetleri, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 14 zanlıyı, 6 yıl 10 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.