Editör
Editör
18 Ocak 2020 Cumartesi 13:46
Cani kocaya indirimsiz 19 yıl

34 yaşındaki Sibel Köse'nin kabus dolu hayatı Yozgat'ta başladı. İki çocuk annesi kadın kocasından sürekli olarak şiddet görüyordu. Kocasına artık bu evliliğin yürümediğini anlatmaya çalışsa da bu isteği bir türlü karşılık bulmuyordu. Hatta kocası her defasında daha çok sinirlenip şiddetin dozunu biraz daha artırıyordu. Yazar olan Köse'yi artık yazamasın diye sol elini kesmekle bile tehdit ediyordu. Hem Sibel Köse'ye hem de yakınlarına tehdit mesajları atan Mustafa Köse, mesajlarda 'Sol elini kesip eline vereceğim', 'Ya benimsin ya kara toprağın', 'İki bacağını da keseceğim' diyordu.

ÇOCUĞUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE VURDU

Artık dayanacak gücü kalmayan kadın, çocuklarını da yanına alıp Manisa'ya geldi. Kocasından boşanmak ve yepyeni bir hayata başlamak istiyordu. Ancak kocası Mustafa Köse boşanma taraftarı değildi. Yozgat'tan geldiği Manisa'da 4 gün boyunca karısını takip eden 39 yaşındaki Mustafa Köse onu 19 Temmuz akşamı bir parkta sıkıştırdı. Barışma tekliflerine aldığı ret cevabı onu çılgına çevirdi ve pompalı tüfeğiyle hiç acımadan ateş etti. İki bacağından yaralanan kadının sağ bacağı hastanede kesildi. Tutuklanan Mustafa Köse ise cezaevine gönderildi.

“ÖMÜR BOYU O DA ÇEKSİN”

Mustafa Köse hakkında önce Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı, ancak bacağını kaybeden Sibel Köse mücadele etti ve avukatların da desteğiyle dava Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Kasten yaralama suçundan yargılanan Mustafa Köse, ikinci kez 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Sibel Köse hakkında hastane tarafından verilen tıbbi rapor okundu, raporda hayati tehdit edici ve geri döndürülemez kayıplara yol açtığı ifade edildi. Sibel Köse, “Ben yaralanmadım, bacağımı kaybettim. Ben ömür boyu bunun acısını çekeceksem o da çeksin. Benim çocuklarım ‘anne bacağın nerede diye soruyor” dedi.

“VERİLECEK CEZAYA RAZIYIM”

Son savunmasını yapan Mustafa Köse, mahkemenin adaletine güvendiğini söyledi. Mustafa Köse, çevresinin kendisiyle alay ettiğini anlatarak, “Bir kadına sahip çıkamadım dediler, ben ailem ve namusum için yaşadım. Benim hayattan artık hiçbir beklentim yok. Adalete güveniyorum, verilecek cezaya razıyım” diye konuştu.

İNDİRİMSİZ 19 YIL

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, kasten yaralama değil, kasten öldürmeye teşebbüsten yargılama yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti Mustafa Köse’yi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan indirim uygulamadan 19 yıl hapis cezasına mahkum etti.

CEZA SİBEL KÖSE’Yİ SEVİNDİRDİ

Mahkemenin ardından Sibel Köse, avukatlara ve kadınlara sarıldı. 19 yıl hapis cezasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Sibel Köse, “Ben açıkçası bu cezayı beklemiyordum, çok sevindim. Mücadelemin sonunda zafere ulaştım. Benim bacağım geri gelmeyecek ama o da bunun cezasını çekecek” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.