09 Mayıs 2022 Pazartesi 11:28
Anadolu’nun Piramitlerinde kaçak kazıya suçüstü

Manisa’nın Salihli ilçesinde Anadolu’nun Piramitleri olarak adlandırılan Bintepeler Tümüsleri Mevkiinde 1. Derece arkeolojik sit alanı olan bölgede kaçak kazı yapan 6 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Salihli’nin Tekelioğlu Mahallesi’nde bulunan ve 1. derece arkeolojik sit alanı olan Bintepeler mevkiinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma bölgeye operasyon düzenledi.

Operasyonda İ.A.(40), C.Ö.(62), A.Y.(47), M.T(45), Z.S.(51), İ.U.(63) isimli şahıslar 4 metre genişliğinde ve 20 metre derinlikte izinsiz kazı yaparken suç üstü yakalandı.

Operasyonda şüphelilerle birlikte beton delme, jeneratör, testere, çekiç, çapa, 50metre uzunluğunda ip ve halat, 40 metre uzunluğunda uzatma kablosu, Lidya dönemine ait 1 adet bakır sikke ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.