21 Eylül 2017 Perşembe 15:41
Alaşehir Belediyesi istedi karayolları harekete geçti

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın girişimleriyle harekete geçen Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından, Sarıgöl güzergahındaki devlet karayolunda şimdiye kadar birçok ölümlü kazaya neden olan kavşaklar için sinyalizasyon sistemi yapılması işinin yatırım programına alındığı ve çalışmaların başladığı açıklandı.

Alaşehir Sarıgöl karayolunda ışık sistemi olmayan ve birçok kazaya neden olan kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurulmaya başlandı. Önceki gün Alaşehir ilçesinin Çataltepe Kavşağında meydana gelen ölümlü trafik kazası sonrasında Alaşehir Belediyesinden bir açıklama yapılarak onlarca insanın hayatını kaybettiği yol güzergahındaki kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurulması işinin yaptıkları müracaat sonrası Karayolları 2 Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alındığı ve çalışmaların başladığı açıklandı. Alaşehir Belediyesi adına ilçenin ulaşım ve trafik hizmetlerinden sorumlu olan UKOME Koordinatörü Erol Kacar tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu talihsiz kazayla ilgili olarak; bahsedilen güzergah üzerindeki tehlike arz eden tüm kavşaklar için öngörülen tedbirler resmi yazıyla Karayolları 2. Bölge Müdürlüğümüze sunulmuştur. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü kendi sorumluluk alanlarında bulunan ve olası risk teşkil eden Borsa Kavşağı da dahil Çataltepe Mevkiindeki elim hadiselerin meydana geldiği bu kavşaklara sinyalizasyon yapılması yönünde yatırım kararının programa alındığı 12 Eylül 2017 tarih ve 290767 sayılı yazıyla cevaben belediyemize bildirilmiştir.” diyerek, Karayolları tarafından sinyalizasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Konuyla ilgili hem ilçe hem de büyükşehir belediyesinin hassasiyetlerinin kamuoyunca da yakından bilindiğini ifade eden Kacar, açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Bilhassa, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban gayretleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Bey’in katkılarıyla yakında hizmete girecek olan Üzümlü kavşak olarak bilinen battı-çıktı projesinin yüklenici firma tarafından çalışmalara başlanıldı.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.