11 Ekim 2017 Çarşamba 19:29
Akhisar’da suçlulara geçit yok

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede son iki hafta içerisinde meydana gelen “cinsel taciz,” “yağma”, “mala zarar verme” gibi suçlara karışanlara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında toplam 6 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, son iki hafta içerisinde meydana gelen asayiş olayları ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cinsel taciz, başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymaya mecbur kılmak suretiyle yağma, mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağmaya teşebbüs, birden fazla kişi ile cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 12 yaşını doldurmamış çocuğa sarkıntılık yapmak suretiyle zincirleme şekilde cinsel istismar, çocuğa karşı cinsel taciz, silahla yağmaya teşebbüs, yakarak mala zarar verme suçları kapsamında başlatılan soruşturmalarda; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 27 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen ‘Cinsel taciz, başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymaya mecbur kılmak suretiyle yağma’ suçlarından yakalanan şüpheli T.D. Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan savunmasının ardından tutuklandı.

28 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen ‘Mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağmaya teşebbüs, birden fazla kişi ile cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan yakalanan şüpheliler F.B. ve M.O. da alınan savunmalarının ardından tutuklandı. 1 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen ‘12 yaşını doldurmamış çocuğa sarkıntılık yapmak suretiyle zincirleme şekilde cinsel istismar, çocuğa karşı cinsel taciz’ suçlarından yakalanan şüpheli H.A. da alınan savunmasının ardından tutuklandı. 9 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen ‘Yakarak mala zarar verme’ suçundan yakalanan şüpheli E.U. ve 10 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen ‘Silahla yağmaya teşebbüs’ suçundan yakalanan şüpheli İ.T. de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan savunmalarını ardından tutuklandı. Akhisar halkının sağlık, huzur ve güvenliği için suç ve suçlular ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.