09 Temmuz 2018 Pazartesi 15:38
14 yaşındaki çocuk gelini jandarma kurtardı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kız çocuğu jandarmanın operasyonu ile kurtarıldı. Çocuk yaşta evlendirilmek istenen kız Turgutlu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerine teslime edildi.

Turgutlu ilçesi Sarıbey Mahallesi’nde yaşayan S.E. (14) isimli kız çocuğunun M.Ş. (22) ile zorla evlendirileceği bilgisini alan Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla operasyon düzenledi. Jandarma tarafından evlendirilmek üzereyken kurtarılan S.E.’nin ifadesi, avukat ve uzman pedagog eşliğinde alındı. S.E., ifadesinin ardından Turgutlu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerine teslime edildi. Operasyonda gözaltına alınan damat adayı M.Ş. ve kızın annesi S.E. (29) savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili jandarma ve savcılık soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.